Levensvreugde

De
zomer in een jurk, de trouw in een tasje. De ontmoeting in een tafel, de kracht in een jasje. De ontspanning in een kopje, het leven in een stoel. De vreugde zit in alles, als je begrijpt wat ik bedoel.

Sukha

LaContessaVeelgestelde vragen

Vraag & antwoord

If you can read this, you have to activate javascript for your browser. This extension was brought to you by TYPO3-Macher, die TYPO3-Agentur.
ProgrammaVerblijfVervoerKledingPrijzenBoeken
Hoe ziet het middagprogramma eruit?

Naast het dagelijkse ochtend-programma met yoga vallen er onder het motto 'alles mag en niets hoeft' natuurlijk genoeg adere dingen te beleven. Wat te denken van een mooie wandeling in de directe omgeving van ons landgoed, genieten van een concert in onze yoga-studio of een bezoek aan de opera in Verona. Ook kun je je laten masseren door een van onze masseurs of je vermaken in onze sauna. Maar misschien geef je de voorkeur aan een middagje helemaal niks. Gewoon luieren in de zon of met een goed boek onder een parasol op het terras.

De keuze is aan jou!

D
at is wat ons betreft de basis van een actieve maar vooral ontspannen vakantie- week. Op woensdag bieden we geen programma aan. Deze dag kun je helemaal naar eigen inzicht invullen en daarbij gebruik maken van de gratis diensten van onze chauffeur die om 10.00 uur klaarstaat om je naar 'het dal' te brengen. Waar je bijvoorbeeld kunt winkelen in het stadje Riva del Garda, zwemmen in het Gardameer, een boottocht kunt maken met de veerboot, flaneren langs het water of het
museum in Rovereto kunt bezoeken. Oftewel, een dag alleen maar doen waar je zin in hebt en genieten van al het moois dat de omgeving te bieden heeft. Wij zijn je vanzelfsprekend graag van dienst met programmatips, vervoer of reservering.

Kan ik naar de opera in Verona?

Ja, dat kan zeker! Van juni t/m september staan er bijna dagelijks prachtige voorstellingen op de agenda met beroemde opera's zoals Aida, Carmen, La Traviata, de barbier van Sevilla, Turandot en Tosca. Als jij ook een bezoek aan de opera wil brengen kunnen wij dat op zaterdagavond voor je organiseren.

Maar dat hoef je pas te bedenken en/of te beslissen als je hier bent. Wij zorgen dan op dat moment voor je entreekaartje en het vervoer.
Wat je bezoek aan de opera exact gaat kosten is van tevoren lastig te zeggen. Dat is afhankelijk van bijvoorbeeld het aantal mede-reizigers dat meegaat met onze taxi of de zitplaats die je kiest in de opera. Maar om je toch een idee te geven waar je op moet rekenen kun je uitgaan van een bedrag van ongeveer € 75,- per persoon all-in. Dan is je vervoer geregeld, heb je een prima zitplaats met goed uitzicht en beleef je zo goed als zeker een avond waar je nog lang van zult nagenieten.

Moet ik yoga-ervaring hebben?

Nee, dat hoeft niet. In de yogalessen werken we met elementen uit verschillende yogastijlen zoals easy flow-, hatha-, vinyasa en poweryoga. De uiteindelijke inhoud van de lessen wordt bepaald door de specifieke deskundigheid van iedere docent en afgestemd op de behoefte en ervaring van onze gasten. Iedereen kan dus meedoen op zijn of haar niveau. Onder begeleiding van een professionele en ervaren docent kun je zo kennis maken met de unieke waarde van yoga. Waarbij het niet gaat om prestatie of competitie maar om jouw mogelijkheden en wensen. Het belangrijkste is dat je je graag ontspant door middel van beweging en daarnaast wil genieten van al het moois dat 'la bella Italia' te bieden heeft. Als je geen ervaring hebt is dat voor ons dus geen enkel probleem!

Mocht je in de buurt van Amsterdam wonen en eerst een keer aan een proefles willen deelnemen - om kennis te maken met ons aanbod en met een van onze docenten - neem dan contact op met Myrna van Kemenade van Yogadreams uit Zaandam.
Zij verteld je graag alles over de lessen, haar docenten en ons programma!  

Moet ik een yogamatje meenemen?

Nee, dat hoeft niet. Die zijn al in de yoga-studio aanwezig. Da's wel zo makkelijk, toch?

Moet ik een ervaren wandelaar zijn?

Om bij ons in de directe omgeving te kunnen wandelen hoef je geen getraind wandelaar te zijn. De uitgezette wandelroutes zijn technisch licht tot middelzwaar en duren (afhankelijk van welke route je kiest) gemiddeld twee uur. Alles wat je nodig hebt zijn stevige wandel-schoenen (in ieder geval schoenen met profiel) en een beetje doorzettingsvermogen. Maar bovenal het talent om te genieten van al het moois dat onze streek te bieden heeft!

Wie zijn mijn mede yogareizigers?

Hoewel ook steeds meer mannen de unieke waarde van yoga ontdekken zal het je wellicht niet verbazen dat de meeste van onze gasten vrouw zijn. Vaak alleen reizend en soms samen met een vriend(in), zus, broer, ouder of met partner. Naar leeftijden vragen we eigenlijk nooit. Maar de gemiddelde leeftijd van onze gasten ligt ergens tussen de 30 en 60 jaar. Waarbij onze jongste gast 18 jaar oud was en de oudste gast 75 jaar. Deze diversiteit aan mensen qua leeftijden, achtergrond en levensverhalen levert eigenlijk altijd bijzondere ervaringen en een leuke mix van mensen op. Sommige topfit en anderen met een intensieve periode achter de rug en op zoek naar een plek om op adem te komen.

Natuurlijk is het voor iedereen in eerste instantie altijd spannend om te ontdekken wie je medereizigers zijn. Maar gelukkig weten we uit ervaring dat die spanning snel van je afvalt. Vaak al de eerste avond bij het welkomsdiner of de volgende ochtend na de eerste yogales. Al heel snel voelt het vertrouwd, als een familie. Regelmatig horen we dan ook dat er achteraf reunies worden georganiseerd en dat er vriendschappen zijn ontstaan. Mocht je in de buurt van Amsterdam wonen en eerst aan een yogales willen deelnemen - om kennis te maken met ons aanbod en met een van onze docenten - neem dan contact op met Myrna van Kemenade van Yogdreams in Zaandam. Zij verteld je graag alles over de yogalessen, haar docenten en ons programma!  

Kan ik vegetarisch eten?

Ja, dat kan zeker! Onze keuken is vegetarisch en onze chef-kok gespecialiseerd in gerechten uit de provincie waar wij wonen, Trentino. Hij werkt bij de bereiding bij voorkeur met streekgebonden producten zoals olijfolie, kaas, polenta, appels, pruimen, honing en natuurlijk prachtige wijnen van o.a. het landgoed. Waarbij het voor hem vanzelfsprekend geen enkel geen probleem is om met allergie- en/of dieetwensen rekening te houden.

Kan ik bij jullie pinnen?

Nee, dat kan niet. Voor het betalen van bijvoorbeeld de taxi of een massage moet je dus genoeg contant geld bij je hebben. Waarbij je overigens gedurende de week nog wel in de gelegenheid bent om een keer te pinnen bij een bank in de buurt of tijdens je dagje uit naar het Gardameer.

Is er een Wi-Fi-netwerk?

Ja, die is er! Deze heeft bijna altijd goed bereik (we wonen tenslotte in de bergen...) en is gratis te gebruiken!

Wat is de weersverwachting?

Door de temperende invloed van het water heeft deze streek een mediterraan klimaat en groeien er bijvoorbeeld palmen, cipressen, olijfbomen en citroenbomen. Het belangrijkste verschil met Nederland is dat het klimaat hier zachter is, het minder regent en dat de zon vaker schijnt. Bovendien is de zon krachtiger en warmer. En hoewel het 's avonds in de bergen natuurlijk kan afkoelen gaat door de gunstige ligging van het landgoed de zon relatief laat onder. Daardoor is het vaak tot laat in de avond zeer aangenaam vertoeven buiten op het terras. Voor de actuele weersvoorspelling zie meteo trentino

Vliegen, auto of trein?

De meeste van onze gasten reizen alleen en kiezen als vervoersmiddel het vliegtuig. In dat geval is de beste verbinding Amsterdam (Schiphol) naar Verona (Valerio Catullo) met Transavia. Kies bij deze reis voor een retourvlucht met aankomst op zondag en vertrek op zondag een week later. En houd daarbij rekening met de aankomst- en vertrektijden zoals in de onderstaande tabel staan aangegeven.

Je kunt natuurlijk ook met de auto komen. Voor een uitgebreide routebeschrijving kun je terecht in de rubriek vervoer & route. Als je met de trein wilt reizen is het verstandig om naar een NS station te gaan. Daar zijn ze het beste op de hoogte van routes, tijden en prijzen. Als eindpunt kies je in ieder geval station Rovereto of Ala. Rovereto ligt op een half uurtje rijden van ons landgoed en het treinstation van Ala op ongeveer 15 minuten. Op beide stations kunnen wij je komen ophalen. Voor informatie over de prijzen van onze taxi-service zie de rubriek prijs informatie

Vliegtijden Transavia 2019 (A'dam - Verona)

t/m zondag 23 juni Verona aankomstVerona vertrek
20.40 uur21.20 uur (*)
vanaf zondag 7 juliVerona aankomstVerona vertrek
15.00 uur15.40 uur
vanaf zondag 1 sept.Verona aankomstVerona vertrek
20.40 uur21.20 uur

 
(*) Met uitzondering van zondag 26 mei - vertrek om 17.00 uur
(*) Reisinformatie Transavia 12/01/2019 

Wat zijn de aankomst- vertrektijden van het vliegveld in Verona?


Vliegtijden Transavia 2019 (A'dam - Verona)

t/m zondag 23 juni  Verona aankomst Verona vertrek
20.40 uur 21.20 uur (*)
vanaf zondag 7 juli Verona aankomst Verona vertrek
15.00 uur 15.40 uur
vanaf zondag 8 sept. Verona aankomst Verona vertrek
20.40 uur 21.20 uur

 
(*) Met uitzondering van zondag 26 mei - vertrek om 17.00 uur
(*) Reisinformatie Transavia 12/01/2019

Hoe laat kan, mag of moet in- en uitchecken op Maso Michei?

INCHECKEN 
Als je op eigen gelegenheid reist kun je vanaf 17.00 uur inchecken op Maso Michei waarna wij je om 19.30 uur verwachten voor het avonddiner. Als wij je in de middag opgehaald hebben van het vliegveld in Verona ben je aansluitend om 19.30 uur welkom voor het welkomstdiner. Bij een late aankomst op het vliegveld van Verona na 20.00 uur zorgen wij later op de avond voor een lichte maaltijd.

UITCHECKEN 
De laatste dag eindigt om 10.00 uur na het gezamenlijke zondag- ochtend ontbijt. Natuurlijk blijf je welkom om deze dag op het landgoed door te brengen. Indien gewenst kunnen wij tegen een kleine vergoeding zorgen voor een lunch en/of consumpties. Maar als je zin heb kun je (afhankelijk van de vertrektijden van Transava) deze dag natuurlijk ook gebruiken om een bezoek te brengen aan de stad Verona. Je moet immers toch die kant op. Wij zorgen er dan in ieder geval voor dat ook je koffer weer op tijd op het vliegveld is. Dus dat is alvast geregeld!

Is een late aankomsttijd op het vliegveld van Verona een probleem?

Nee, dat is geen probleem. Op de aankomsttijden van Transavia op het vliegveld Valerio Catullo in Verona bieden wij altijd een transfer-service aan! In het laagseizoen landt Transavia maar één keer op zondag om ongeveer 20.40 uur. In het hoogseizoen kun je kiezen uit twee aankomsttijden. Houdt daarbij altijd de vroege aankomsttijd van ongeveer 15.00 uur aan.

Als je in de middag om ongeveer 15.00 uur op Verona bent geland dan nodigen wij je om 19.30 uur graag uit voor het welkomstdiner. Als je vliegtuig pas om 20.40 uur (of later) is geland dan zorgen wij bij aankomst op ons landgoed voor een lichte maaltijd. Nogmaals gezegd, een late aankomsttijd is voor ons geen enkel probleem!

Hoe kan ik jullie herkennen op het vliegveld?

Je kunt ons in de relatief kleine en overzichtelijke aankomsthal van vliegveld Valerio Catullo in Verona eenvoudig herkennen aan het bordje LA CONTESSA. Tja, zo simpel kan het leven soms zijn...

Welke kleding kan ik het beste meenemen?

Voor de yoga raden we je aan om makkelijk zittende kleding mee te nemen zoals een hemdje, t-shirt of korte yogabroek. De wandelaars en wandelliefhebbers nemen natuurlijk naast prettig zittende wandelkleding een regenjack mee 'voor het geval dat' en stevige bergschoenen. Want hoewel we geen zware tochten gaan maken raden we wel wandelschoenen aan met profiel ivm de hoogteverschillen en paadjes met losse stenen.

Ook zomerse kleding voor het uitje op woensdag mag natuurlijk niet ontbreken en zoals gezegd... regenkleding, al blijft dat laatste gewoon de hele week in de koffer opgeborgen, toch?


Mocht het afkoelen, neem ook iets warms mee zoals een lekker zittende trui of vest. We wonen natuurlijk wel op 800 meter hoogte en op de grens met de Dolomieten. En tja, in de bergen laat het weer zich nooit voor 100% voorspellen. Vandaar derhalve...

Zijn er handdoeken aanwezig?

Ja, handdoeken voor op je kamer zijn aanwezig. Daarnaast is het wel prettig om voor jezelf een groot badlaken mee te nemen. Voor als je gaat zwemmen in het Gardameer, genieten in de sauna, zonnen op ons terras of in de tuin bij de yogastudio.

Moet ik een yogamatje meenemen?

Nee, dat hoeft niet. Die zijn al in de yoga-studio aanwezig. Dat geldt ook voor dekentjes, hulpbanden en blokken etc. Dat scheelt weer ruimte in je koffer, toch?

Wat kost een yogavakantie?

Allereerst is het misschien prettig om te weten dat onze reizen all-inclusive zijn. Er komen dus geen extra kosten meer bij. Geen toeslag voor bijvoorbeeld een 1-persoonskamer of de consumpties die je bij ons gebruikt. Alles is bij de prijs inbegrepen! Alleen je reiskosten naar Italië en uitgaven voor persoonlijke wensen zoals bijvooreeld een massage, consumpties en maaltijden buiten het programma op woensdag en zondag of een bezoek aan de opera in Verona zijn niet bij de prijs inbegrepen. Zo weet je van te voren dus precies waar je aan toe bent. Voor uitgebreide informatie over prijzen en je arrangement kun je terecht op de pagina prijs-informatie. Daar vind je alle informatie overzichtelijk op een rijtje. 

Zijn de drankjes inbegrepen?

Ja, alle drankjes (koffie, thee, wijn, water, frisdrank maar ook vers fruit) die je op Maso Michei gebruikt zijn inbegrepen in je arrangement. Da's wel zo makkelijk en prettig, toch? Dan kun je nooit voor verrassingen komen te staan. Waarbij het duidelijk moge zijn dat de consumpties en de maaltijden die je gebruikt buiten het programma op woensdag en zondag niet bij je arrangement zijn inbegrepen.

Wat kost een massage en hoe moet ik die betalen?


Thai body massage € 70,- (85 min.)  
Ayurvedische massage € 60,- (55 min.)

Drops of Garda olie massage € 55,- (45 min.) 

De massage moet je na afloop contant betalen aan de masseur. 
Als je het bedrag gepast bij je hebt is dat het prettigste voor de masseur en voor jezelf. Dan hoef je na afloop van een ongetwijfeld heerlijke massage niet meer op zoek naar je portemonee. Da's wel zo prettig...

Wat kost de transfer van/naar het vliegveld in Verona?

Onze transfer-service van en naar het vliegveld in Verona kost 49,50 euro per persoon voor een retourtje. Deze service is gebaseerd op de (gemeenschappelijke) aankomst- en vertrektijden van Transavia. Als je hier gebruik van wilt maken dien je dit vooraf bij je reservering aan te geven. Als je op een andere tijd aankomt geldt het lokaal gehanteerde taxi-tarief van € 85,- per persoon voor een retourtje.

Wat kost een taxi van/naar het busstation in Riva d/G?

De taxi van/naar het busstation in Riva del Garda kost € 75,- p.p. voor een retourtje. Dit kun je bij je boeking vooraf aangeven en ter plekke bij ons betalen.

Wat kost een taxi van/naar het treinstation in Rovereto?

Onze taxi-service van en naar het treinstation in Rovereto kost € 65,- per persoon voor een retourtje op basis van reservering vooraf. Dit kun je bij je boeking vooraf aangeven en ter plekke contant bij ons betalen. Als je met de trein wilt reizen is het verstandig om naar een NS station te gaan. Daar zijn ze het beste op de hoogte van routes, tijden en prijzen. Als eindpunt kies je station Rovereto of Ala. Het station in Ala ligt het dichtste bij onze locatie en het taxi-ritje kost € 45,- per persoon voor een retour.

Wat kost een taxi van/naar het treinstation in Ala?

Onze taxiservice van en naar het treinstation in Ala kost € 45,- p.p. voor een retourtje op basis van reservering vooraf. Dit kun je bij je boeking vooraf aangeven en ter plekke contant bij ons betalen. Als je met de trein wilt reizen is het verstandig om naar een NS station te gaan. Daar zijn ze het beste op de hoogte van routes, tijden en prijzen. Als eindpunt kies je station Ala op ongeveer 15 minuten rijden van onze locatie.

Hoe boek ik een vakantieweek?

Als je wilt deelnemen aan een yogavakantie (of eigen yoga- wandelweek) kun je dit doen door het sturen van een kort berichtje via het contactormuler op deze site waarin je aangeeft in welke week je wilt komen. Je krijgt dan van ons nog dezelfde dag bericht. Als er nog plaats is geven wij je een optie voor 5 dagen, zodat jij bijvoorbeeld vrij kunt vragen op je werk, met je familie kunt overleggen of je reis kunt organiseren.

Nadat we binnen 5 dagen je definitieve aanmelding hebben ontvangen ontvang jij van ons per direct de officiële bevestiging van je deelname, informatie over de wijze van betaling en handige reistips. Als er geen plaats meer is laten wij je weten in welke weken er nog wel mogelijkheden zijn. In ieder geval krijg je altijd snel en een persoonlijk antwoord op je vraag > contact-formulier

Kan ik ook 2 weken boeken?

Natuurlijk kan dat en meerdere gasten hebben dit al gedaan. Een idee is dan dat je bijvoorbeeld eerst deelneemt aan een yogaweek en dan vervolgens een week op eigen gelegenheid gaat wandelen, surfen, bergbeklimmen, zeilen of moutainbiken etc. Er zijn rondom het Gardameer mogelijkheden te over om te genieten van een heerlijke en actieve vakantie! Wil je meer weten of overleggen over eventuele opties? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We denken graag met je mee.

Hoe moet ik betalen?

Om je inschrijving definitief te maken vragen wij je een aanbetaling van € 245,- p.p. over te maken. Het restbedrag van de reissom ontvangen we graag uiterlijk vier weken voor aanvang van je vakantieweek. Onze bankgegvens en alle relevante boekings-informatie vind je terug in de bevestiging die je van ons per mail ontvangt.

Gaat de reis altijd door?

Ja, je reis gaan altijd door! Dus als je geboekt hebt weet je zeker dat je kunt genieten van je welverdiende vakantie. Als je zelf om wat voor reden dan ook wilt annuleren verwijzen we je voor de spelregels graag naar artikel 13 in onze algemene voorwaarden

Moet ik een kamer delen?

Nee, dat is bijna nooit geval omdat wij voornamelijk over 1-persoons kamers beschikken met een gedeelde badkamer. Mocht je je kamer met iemand anders willen delen (bijvoorbeeld je echtgenoot, vriend of vriendin) dan kan dat natuurlijk ook. Onze 2-persoonskamers beschikken over ruime 2-persoonsbedden en een eigen badkamer.

Kan ik bij jullie een reisverzekering afsluiten?

Nee dat kan niet. Maar natuurlijk is het wel verstandig om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Als je deze nog niet hebt kijk dan eens in onze rubriek reisverzekering

Waar kan ik jullie algemene voorwaarden vinden?

Onze algemene voorwaarden kun je rechtsonderaan op deze site vinden. Daar heb je tevens de mogelijkheid om onze voorwaarden uit te printen via een print button. Bij inschrijving heb je dan ook kennis genomen of kunnen nemen van onze algemene voorwaarden en verklaar je je door inschrijving akkoord met de daarin vermelde condities. Mocht je desondanks nog vragen hebben of willen overleggen dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen, we beantwoorden graag al je vragen.