Levensvreugde

De
zomer in een jurk, de trouw in een tasje. De ontmoeting in een tafel, de kracht in een jasje. De ontspanning in een kopje, het leven in een stoel. De vreugde zit in alles, als je begrijpt wat ik bedoel.

Sukha

LaContessaVeelgestelde vragen
If you can read this, you have to activate javascript for your browser. This extension was brought to you by TYPO3-Macher, die TYPO3-Agentur.
ProgrammaVerblijfVervoerKledingPrijzenBoeken
Hoe ziet het middagprogramma eruit?

Naast het dagelijkse yoga-ochtendprogramma kun je tijdens je vakantie, onder het motto 'niets hoeft maar alles mag' ook deelnemen aan diverse activiteiten. Zo kun je 's middags wandelen of fietsen door het glooiende landschap van Umbrië. Of op dinsdag (de dag dat er geen yoga op het programma staat) oude ommuurde steden bezoeken zoals Assisi of Perugia, varen op het meer van Trasimeno of een koffie-barretje bezoeken voordat je naar de lokale markt in Nocera Umbra gaat.

De keuze is aan jou!

Maar misschien geef je de voorkeur aan een uurtje meehelpen in onze moestuin of schuif je liever een keer aan bij een wijnproeverij met goede wijnen en bijpassende hapjes. Of kies je ervoor om je over te geven aan een middagje luieren op het zonovergoten terras bij het zwembad waar het goed vertoeven is. Heerlijk met een boek onder een parasol, dromend op een ligstoel en nippend van een koel glas witte wijn. Dat is het Italiaanse 'dolce far niente' op haar best, oftewel puur genieten van 'het zoete niets-doen' en het leven zoals het zich aandient.

En misschien ook alvast leuk om te weten, elke week staat er (bij voorkeur buiten in de tuin) een filmavond op het programma. Heerlijk genieten van een mooie film onder het genot van een hapje of een drankje oftewel een avond om samen 'het leven te vieren'!
 
Ook het transport is al voor je geregeld. Voor alle uitstapjes staat ons shuttlebusje tot je beschikking. Je ziet, aan alles is gedacht.

Moet ik yoga-ervaring hebben?

Nee, dat hoeft niet. In de yogalessen werken we met elementen uit verschillende yogastijlen zoals easy flow-, hatha-, vinyasa en poweryoga. De uiteindelijke inhoud van de lessen wordt bepaald door de specifieke deskundigheid van iedere docent en afgestemd op de behoefte en ervaring van onze gasten. Iedereen kan dus meedoen op zijn of haar niveau. Onder begeleiding van een ervaren docent kun je zo kennis maken met de unieke waarde van yoga. Waarbij het niet gaat om prestatie of competitie maar om jouw mogelijkheden en wensen. Het belangrijkste is dat je je graag ontspant door middel van beweging en daarnaast wil genieten van al het moois dat 'la bella Italia' te bieden heeft. Als je geen ervaring hebt is dat voor ons dus geen enkel probleem! Voor alle informatie over de deskundigheid en de achtergrond van onze docenten zie -> yoga-docenten
 
Mocht je in de buurt van Amsterdam wonen en eerst een keer aan een proefles willen deelnemen - om kennis te maken met ons aanbod en met een van onze docenten - neem dan contact op met Myrna van Kemenade van Yogadreams uit Zaandam.
Zij vertelt je graag alles over de lessen, haar docenten en ons programma!  

Moet ik een yogamatje meenemen?

Nee, dat hoeft niet. Die zijn al in de yoga-studio aanwezig. Da's wel zo makkelijk, toch? Dat geldt overigens ook voor dekentjes, bolsters, hulpbanden en blokken.

Kun je ook fietsen (huren)?

Als je een keer een mooie fietstocht in de omgeving wilt maken dan kan dat zeker. Onze dams- en herenfietsen zijn gratis en een service van het hotel. Waarbij wij je ook graag van dienst zijn met tips en kaarten!

Wie zijn mijn mede yogareizigers?

Hoewel ook steeds meer mannen de unieke waarde van yoga ontdekken zal het je wellicht niet verbazen dat de meeste van onze gasten vrouw zijn. Vaak alleen reizend en soms samen met een vriend(in), zus, broer, ouder of met partner. Naar leeftijden vragen we eigenlijk nooit. Maar de gemiddelde leeftijd van onze gasten ligt ergens tussen de 30 en 60 jaar. Waarbij onze jongste gast 18 jaar oud was en de oudste gast 75 jaar. Deze diversiteit aan mensen qua leeftijden, achtergrond en levensverhalen levert eigenljik altijd bijzondere ervaringen en een leuke mix van mensen op. Sommigen topfit en anderen met een intensieve periode achter de rug en op zoek naar een plek om op adem te komen.

Natuurlijk is het voor iedereen in eerste instantie altijd spannend om te ontdekken wie je medereizigers zijn. Maar gelukkig weten we uit ervaring dat die spanning snel van je afvalt. Vaak al de eerste avond bij het welkomsdiner of de volgende ochtend na de eerste yogales. Al heel snel voelt het vertrouwd, als een familie. Regelmatig horen we dan ook dat er achteraf reunies worden georganiseerd en dat er vriendschappen zijn ontstaan. Mocht je in de buurt van Amsterdam wonen en eerst aan een yogales willen deelnemen - om kennis te maken met ons aanbod en met een van onze docenten - neem dan contact op met Myrna van Kemenade van Yogdreams in Zaandam. Zij vertelt je graag alles over de yogalessen, haar docenten en ons programma!  

Kan ik vegetarisch eten?

Ja, dat kan zeker! Tijdens de yogaweken is onze keuken vegetarisch en onze chef-kok gespecialiseerd in gerechten uit de provincie waar wij wonen, Umbrië. Hij werkt bij de bereiding bij voorkeur met streekgebonden producten zoals olijfolie, kaas, zwarte truffels, appels, honing en natuurlijk prachtige wjnen uit de streek. Waarbij het voor hem vanzelfsprekend geen enkel probleem is om rekening te houden met eventuele allergie- en/of dieetwensen.

Is er een Wi-Fi-netwerk?

Ja, die is er en is gratis te gebruiken!

Vliegen, auto of trein?

De meeste deelnemers aan ons week-arrangement (za-za) reizen alleen en kiezen als vervoersmiddel het vliegtuig. In dat geval is de beste verbinding Rotterdam/Den Haag -> Perugia met Transavia. Kies bij deze reis voor een retourvlucht met aankomst op zaterdag en vertrek op zaterdag een week later.

Voor ons midweek-arrangement (ma-vrij) is de beste verbinding Weeze -> Ancona met Ryanair of Charleroi -> Ancona met aankomst op maandag en vertrek op vrijdag. Hou bij het boeken van je vlucht wel altijd rekening met de aankomst- en vertrektijden zoals die vermeld staan in onze reis-informatie en in de definitieve bevestiging van je reis.

Vliegen met KLM vanaf Amsterdam naar Rome of Florence is bijna het hele jaar op elke dag van de week mogelijk. Hou daarbij wel rekening met een langere reistijd hier ter plaatse. Beide steden liggen op ongeveer twee uur rijden van onze locatie. Je kunt in dat geval een auto huren op het vliegveld of eventueel gebruik maken van onze taxi-service. Als je met de trein wilt reizen kies je eindpunt station Foligno en vervolgens Nocera Umbra of Gualdo Tadino. Ook daar kunnen wij je komen ophalen maar er stopt ook een bus op loopafstand van ons hotel.

Je kunt natuurlijk ook vanaf Nederand of Belgie op eigen gelegeneid met de auto naar Umbrië rijden. Dat is in twee dagen en met een overnachting halverwege goed te doen. Voor een uitgebreide routebeschrijving kun je terecht in de rubriek vervoer & route. 

Voor alle informatie over de prijzen van onze taxi-service zie de rubriek prijs informatie

Wat zijn de aankomst- vertrektijden op het vliegveld


Voor ons week-arrangement (za-za) is de beste verbinding Rotterdam/Den Haag -> Perugia met Transavia die een keer per dag vertrekt. Kies bij deze reis altijd voor een retourvlucht met aankomst en vertrek op zaterdag op de tijden zoals die vermeld staan in onze reis-informatie en in de bevestiging van je reis.

Voor ons midweek-arrangement (ma-vrij) kun het beste vliegen met Ryaniar die een keer per dag vetrekt vanaf Weeze -> Ancona of Charleroi -> Ancona. Hou ook hier altijd rekening met de aankomst- en vertrektijden zoals die vermeld staan in onze reis-informatie en in de bevestiging van je reis.

Hoe laat kan, mag of moet in- en uitchecken?

INCHECKEN 
Als je op eigen gelegenheid reist kun je vanaf 17.00 uur inchecken in het hotel waarna wij je om 19.30 uur verwachten voor het avonddiner. Als wij je opgehaald hebben van het vliegveld in Perugia of Ancona ben je bij aankomst welkom voor een lichte avondmaaltijd.

UITCHECKEN 
De laatste dag eindigt om 10.00 uur na het vrijdag- of zaterdagochtend-ontbijt. Natuurlijk kun je deze dag bij ons doorbrengen en tegen vergoeding gebruik maken van onze horeca-faciliteiten. Maar als je zin heb kun je (afhankelijk van de vertrektijden van Transava of Ryanair) deze dag natuurlijk ook gebruiken om een bezoek te brengen aan de steden Perugia of Ancona. Je moet immers toch die kant op. Wij zorgen er dan in ieder geval voor dat ook je koffer weer op tijd op het vliegveld is. Dus dat is alvast geregeld!

Hoe kan ik jullie herkennen op het vliegveld?


Je kunt ons altijd herkennen aan het bordje LA CONTESSA. 
Ach, hoe eenvoudig kan het leven soms zijn :)

Welke kleding kan ik het beste meenemen?

Voor de yoga raden we je aan om makkelijk zittende kleding mee te nemen zoals een hemdje, t-shirt of korte yogabroek. Maar ook sokken zijn vaak prettig voor bijvoorbeeld de eind-ontspanning. De wandelaars en fiets-liefhebbers nemen natuurlijk naast prettig zittende wandel- en fietskleding ook een regenjack mee 'voor het geval dat'. En hoewel we geen zware tochten gaan maken is het wel raadzaam om wandelschoenen met profiel mee te nemen in verband met paadjes met losse stenen.

Ook zomerse kleding voor in de tuin, bij het zwembad of voor het uitje op dinsdag mag natuurlijk niet ontbreken.


Mocht het afkoelen, neem ook iets warms mee zoals een lekker zittende trui of vest. We wonen natuurlijk wel op 800 meter hoogte en zelfs in Umbrie laat het weer zich nooit voor 100% voorspellen..

Zijn er handdoeken aanwezig?

Ja, handdoeken voor op je/jullie kamer zijn aanwezig. Daarnaast is het wel prettig om voor jezelf een groot badlaken mee te nemen. Voor als je bijvoorbeeld gaat zwemmen in het zwembad, genieten bij het meer van Trasimeno, zonnenbaden op ons terras of ontspannen in de tuin bij de yogastudio.

Moet ik een yogamatje meenemen?

Nee, dat hoeft niet. Die zijn al in de yoga-studio aanwezig. Dat geldt ook voor dekentjes, bolsters, hulpbanden en blokken etc. Dat scheelt weer ruimte in je koffer, toch?

Wat kost een yogavakantie?


Week-arrangement
: € 1085,- (incl. btw en toeristenbelasting) op basis van 7 overnachtingen in een 1-persoons- of 2-persoons kamer met eigen badkamer. Inclusief dagelijkse yoga-bijeenkomst van 2 uur, 5 dagen volpension, 2 dagen logies & ontbijt, wijn-arrangement, gebruik van het zwembad, gratis Wi-Fi en alle consumpties in huis.


Midweek-arrangement : € 795,- (incl. btw en toeristenbelasting) op basis van 4 overnachtingen in een 1-persoons- of 2-persoons kamer met eigen badkamer. Inclusief dagelijkse yoga-bijeenkomst van 2 uur, 3 dagen volpension, 2 dagen logies & ontbijt, wijn-arrangement, gebruik van het zwembad, gratis Wi-Fi en alle consumpties in huis.

Voor uitgebreide informatie over prijzen kun je terecht op de pagina prijs-informatie. Daar vind je alle informatie over ons arrangement overzichtelijk op een rijtje. 

Zijn de drankjes inbegrepen?


Ja, alle drankjes (koffie, thee, wijn, water, frisdrank maar ook vers fruit) die je in het hotel gebruikt zijn inbegrepen in je week- of midweek arrangement. Da's wel zo makkelijk en prettig, toch? Dan kun je nooit voor verrassingen komen te staan.

Waarbij het duidelijk moge zijn dat de consumpties maar ook de maaltijden die je gebruikt buiten het door ons aangeboden programma niet bij de prijs van je arrangement zijn inbegrepen. Hiervoor gelden de horeca-tarieven zoals door het hotel gehanteerd en die je ter plekke contant of via pin-betaling kunt/dient te voldoen.

Wat kost een massage en hoe moet ik die betalen?


Drops of oil massage € 55,- (45 min.) 

De massage moet je na afloop contant betalen aan de masseur. 
Als je het bedrag gepast bij je hebt is dat het prettigste voor de masseur en voor jezelf. Dan hoef je na afloop van een ongetwijfeld heerlijke massage niet meer op zoek naar je portemonee. Da's wel zo prettig...

Wat kost de transfer van/naar het vliegveld in Perugia?


Onze transfer-service van en naar het vliegveld in Perugia kost
€ 50,- per persoon voor een retourtje. Deze service is gebaseerd op de (gemeenschappelijke) aankomst- en vertrektijden van Transavia op zaterdag. Als je hier gebruik van wilt maken dien je dit vooraf bij je reservering aan te geven.

Als je op een andere tijd aankomt geldt het lokaal gehanteerde taxi-tarief van € 75,- per persoon voor een retourtje.

Wat kost de transfer van/naar het vliegveld van Ancona?


Onze transfer-service van en naar het vliegveld van Ancona kost
€ 65,- per persoon voor een retourtje. Deze service is gebaseerd op een gemeenschappelijke aankomst op maandag en vertrek op vrijdag samen met de andere gasten op de tijden van Ryanair.
Als je hier gebruik van wilt maken dien je dit vooraf bij je reservering aan te geven.

Als je op een andere tijd aankomt geldt het lokaal gehanteerde taxi-tarief van € 90,-  per persoon voor een retourtje.

Wat kost de taxi naar de vliegvelden Weeze, Rome of Florence?


Station Nijmegen - vliegveld Weeze-Nierderrhein € 45,- p.p. (retour)
Viegveld Rome € 175,- per persoon (retour) bij min. 5 personen
Vliegveld Florence € 145,- per persoon (retour) bij min. 5 personen
 
Als je hier gebruik van wilt maken dien je dit vooraf bij je reservering aan te geven.

Hoe boek ik een vakantieweek?

Als je wilt deelnemen aan een yogavakantie (of eigen yoga- wandelweek) kun je dit doen door het sturen van een kort berichtje via het contactormuler op deze site waarin je aangeeft in welke week je wilt komen. Je krijgt dan van ons nog dezelfde dag bericht. Als er nog plaats is geven wij je een optie voor 5 dagen, zodat jij bijvoorbeeld vrij kunt vragen op je werk, met je familie kunt overleggen of je reis kunt organiseren.

Nadat we binnen 5 dagen je definitieve aanmelding hebben ontvangen ontvang jij van ons per direct de officiële bevestiging van je deelname, informatie over de wijze van betaling en handige reistips. Als er geen plaats meer is laten wij je weten in welke weken er nog wel mogelijkheden zijn. In ieder geval krijg je altijd snel en een persoonlijk antwoord op je vraag > contact-formulier

Kan ik ook 2 weken boeken?

Natuurlijk kan dat en meerdere gasten hebben dit al gedaan. Een idee is dan dat je bijvoorbeeld eerst deelneemt aan een yogaweek en dan vervolgens een week bijvoorbeeld op eigen gelegenheid gaat wandelen, mountainbiken of op stedenbezoek gaat. Er zijn in Umbrië mogelijkheden te over om te genieten van een actieve, sportieve en culturele vakantie! Wil je meer weten of overleggen over eventuele opties? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We denken graag met je mee. 

Hoe moet ik betalen?

Om je inschrijving definitief te maken vragen wij je een aanbetaling van € 245,- p.p. over te maken. Het restbedrag van de reissom ontvangen we graag uiterlijk vier weken voor aanvang van je vakantieweek. Onze bankgegevens en alle relevante boekings-informatie vind je terug in de bevestiging die je van ons per mail ontvangt.

Moet ik een kamer delen?

Nee, je hebt altijd een eigen ruime 1- of 2-persoonskamer 
met eigen badkamer

Kan ik bij jullie een reisverzekering afsluiten?

Nee dat kan niet. Maar natuurlijk is het wel verstandig om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Als je deze nog niet hebt kijk dan eens in onze rubriek reisverzekering

Waar kan ik jullie algemene voorwaarden vinden?

Onze algemene voorwaarden kun je rechts onderaan op deze site vinden. Daar heb je tevens de mogelijkheid om onze voorwaarden uit te printen via een print button. Bij inschrijving heb je dan ook kennis genomen of kunnen nemen van onze algemene voorwaarden en verklaar je je door inschrijving akkoord met de daarin vermelde condities. Mocht je desondanks nog vragen hebben of willen overleggen dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen, we beantwoorden graag al je vragen.