HomeYogaDuurzaamheid-statement

Duurzaamheid-statement LaContessa

Duurzaam betekent letterlijk dat iets lang kan blijven bestaan. Tegenwoordig wordt hier vooral mee bedoeld dat 'de aarde' lang kan blijven bestaan. Iets is dus duurzaam als het nu en in de toekomst geen schade toebrengt aan de aarde, het milieu of andere mensen.

LaContessa onderschijft dit uitgangspunt en streeft in haar aanbod naar een ideaal en weloverwogen evenwicht tussen ecologische, economische en sociale belangen. Maso Michei, de thuisbasis van LaContessa, is een wijnlandgoed met oog voor traditie en aandacht voor natuur, duurzame productietechnieken en eerlijke landbouwproducten.

De kok van Maso Michei is gespecialiseerd in de regionale keuken van Noord-Italië en werkt bij de bereiding bij voorkeur met streekgebonden producten zoals olijfolie, kaas, polenta, appels, pruimen, honing en natuurlijk de in huis geproduceerde wijn van het landgoed. Zo kunnen de gasten van LaContessa kennismaken met de traditionele keuken van Trentino waar authentieke recepten gebaseerd op de boerentraditie in ere worden gehouden.

Om de duurzaamheid van haar aanbod te waarborgen werkt LaContessa intensief samen met locale aanbieders en winkeliers, biologische boeren en kleinschalige olijfolie-producenten uit de streek.