De kunst van het genieten

LaContessa Italy wellness travel is een onafhankelijke reisorganisatie die zich heeft gespecialiseerd in het ontwikkelen en aanbieden van actieve wellness-vakanties in Italië. Vakanties die zich onderscheiden door kwaliteit, kleinschaligheid en gastvrijheid.

Het initiatief
LaContessa is in 2005 opgericht door Arno Joosten en zijn toenmalige partner; "Nadat wij besloten hadden om te verhuizen naar Italië en hier na twee jaar vaste voet aan de grond hadden gekregen, diende het idee van deze vakantieweken zich min of meer vanzelf aan. De combinatie van yoga, de schoonheid van de natuur en de kwaliteit van de Italiaanse levensstijl is in één woord perfect. Want waar kun je nou beter tot rust komen en je heerlijker laten verwennen dan in Italië? Een mooiere combinatie was er volgens ons nauwelijks denkbaar. Bij het concretiseren van onze ideeën hebben wij ons laten inspireren door de manier waarop Italianen werken, denken en leven. We hebben gemerkt dat ze beter
(dan wij Nederlanders?) in staat zijn om te genieten van de dag zoals deze komt." 

Eigen locatie
"Wij zijn heel voorzichtig begonnen met het ontwikkelen van onze plannen en het aanbieden van yogareizen. Eerst aan vrienden, familie en bekenden. Maar al snel bleek dat ons aanbod ook door anderen opgepikt werd. Voor ons voldoende reden om een reisorganisatie op te richten, medewerkers aan te nemen, het aanbod uit te breiden en een eigen locatie in beheer te nemen. En om eerlijk te zijn, vanaf het eerste moment overtrof de respons onze stoutste verwachtingen..."

Toonaangevend
In de jaren die volgden heeft Arno samen met zijn echtgenote Jana de activiteiten van LaContessa voortgezet op landgoed Maso Michei in de provincie Trentino en vanaf begin 2020 op Borgo Castello Pagnicaglia in Umbrië. "Het uitgangspunt van onze yogaweken is al vanaf het begin gastvrijheid, kleinschalligheid en kwaliteit geweest. Om nog beter te kunnen beantwoorden aan de eisen van deze tijd en de wensen van onze gasten waren we al wat langer op zoek naar een nieuwe locatie.

Halverwege 2019 kruisten onze wegen zich met die van Albert en Inger Top-Dickhoff, de eigenaren van Borgo Castello Pagnicaglia in Umbrië. Al snel bleek dat onze idealen en ideeën naadloos bij elkaar aansloten en zijn we een samenwerking gestart. Alles waar wij zelf blij van worden op vakantie kunnen we hier aanbieden. En nog net een beetje meer!

Van het sfeervolle eigentijdse interieur van het hotel, de kamers met de mooie grote bedden, het heerlijke ontbijt met verse groente en fruitsappen, de prachtige wijnen die geschonken worden tot aan het zwembad, de tuin en de activiteiten; in Borgo Castello Panicaglia zijn sfeer, kwaliteit, ontspanning en genieten onlosmakelijk met elkaar vervlochten.”