De kunst van het genieten!

LaContessa Italy wellness travel is een onafhankelijke reisorganisatie die zich heeft gespecialiceerd in het ontwikkelen en aanbieden van actieve wellness-vakanties in Italië. Vakanties die zich onderscheiden door kwaliteit, kleinschaligheid en gastvrijheid.

Het initiatief
LaContessa is in 2005 opgericht door Arno Joosten en zijn toenmalige partner; "Nadat wij besloten hadden om te verhuizen naar Italië en hier na twee jaar hard werken vaste voet aan de grond hadden gekregen, diende het idee van deze vakantieweken zich min of meer vanzelf aan. De combinatie van yoga, de schoonheid van de natuur en de kwaliteit van de Italiaanse levensstijl is in één woord perfect. Want waar kun je nou beter tot rust komen en je heerlijker laten verwennen dan in de directe omgeving van het Gardameer? Een mooiere combinatie was er volgens ons nauwelijks denkbaar. Bij het concretiseren van onze ideeën hebben wij ons laten inspireren door de manier waarop Italianen werken, denken en leven. We hebben gemerkt dat ze beter (dan wij Nederlanders?) in staat zijn om te genieten van de dag zoals deze komt."

Eigen locatie
"Wij zijn heel voorzichtig begonnen met het ontwikkelen van onze plannen en het aanbieden van yogareizen. Eerst aan vrienden, familie en bekenden. Maar al snel bleek dat ons aanbod ook door anderen opgepikt werd. Voor ons voldoende reden om een reisorganisatie op te richten, medewerkers aan te nemen, het aanbod uit te breiden en een eigen locatie in beheer te nemen. En om eerlijk te zijn, vanaf het eerste moment overtrof de respons onze stoutste verwachtingen..."

Toonaangevend
In de jaren die volgden heeft Arno samen met zijn echtgenote Jana de activiteiten van LaContessa voortgezet op landgoed Maso Michei; "Het uitgangspunt van onze yogaweken is al vanaf het begin gastvrijheid, kleinschalligheid en kwaliteit. Wij er er dan ook best trots op dat er de afgelopen jaren 
talloze gasten zjjn geweest die uiterst enthousiast waren over het aanbod en hebben genoten van hun vakantie op ons landgoed. Waarvan er velen zijn die regelmatig (sommige zelfs jaarlijks) terugkomen. Een mooier compliment kun je eigenlijk niet krijgen, toch?

Om het niveau van ons aanbod te garanderen werken wij intensief samen met een grotendeels vast team van bevlogen en gediplomeerde yogadocenten en kunnen we putten uit een netwerk van ervaren masseurs uit onze directe omgeving. Allemaal professionals die graag hun
vakkennis en liefde voor dit land met onze gasten willen delen.

Met éé
n gemeenschappelijk doel; het aanbieden van leerzame, inspirerende en onvergetelijke verwenvakanties in la bella Italia!"

Durf te dromen
"Door de reacties van onze gasten hebben wij geleerd dat ons avontuur mensen aanspreekt en motiveert. Dat verhaal willen wij dan ook graag blijven uitdragen. Niet om het zoveelste succesverhaal te vertellen. Maar vanuit de overtuiging dat er veel meer mogelijk is dan je soms op voorhand denkt. Dat het leven bovendien veel leuker wordt wanneer je je talenten voluit benut en je doet wat je echt leuk en waardevol vindt. Dat hebben wij aan den lijve ondervonden. En dat motiveert ons nog elke dag om onze gasten kennis te laten maken met 'the Italian way of life' en al het moois dat dit prachtge land te bieden heeft..."