De kunst van het genieten!

LaContessa is een onafhankelijke reisorganisatie die zich heeft gespecialiceerd in het ontwikkelen en aanbieden van actieve wellness-vakanties in Italië. Vakanties die zich die zich onderscheiden door kwaliteit, kleinschaligheid en gastvrijheid.

Het initiatief
LaContessa is in 2005 opgericht door Carla Notenboom en Arno Joosten; "Nadat wij besloten hadden om te verhuizen naar Italië en hier na twee jaar hard werken vaste voet aan de grond hadden gekregen, diende het idee van deze vakantieweken zich min of meer vanzelf aan. De combinatie van yoga, de schoonheid van de natuur en de kwaliteit van de Italiaanse levensstijl is in één woord perfect. Want waar kun je nou beter tot rust komen en je heerlijker laten verwennen dan in de directe omgeving van het Gardameer? Een mooiere combinatie was er volgens ons nauwelijks denkbaar. Bij het concretiseren van onze ideeën hebben wij ons ook laten inspireren door de manier waarop Italianen werken, denken en leven. We hebben gemerkt dat ze beter (dan wij Nederlanders?) in staat zijn om te genieten van de dag zoals deze komt."

Eigen locatie
"Wij zijn heel voorzichtig begonnen met het ontwikkelen van onze plannen en het aanbieden van yogareizen. Eerst aan vrienden, familie en bekenden. Maar al snel bleek dat ons aanbod ook door anderen opgepikt werd. Voor ons voldoende reden om een reisorganisatie op te richten, medewerkers aan te nemen, ons aanbod uit te breiden en een eigen locatie in beheer te nemen. En om eerlijk te zijn, vanaf het eerste moment overtrof de respons onze stoutste verwachtingen..."

Toonaangevend
In de jaren die volgden zijn Carla en Arno ieder hun eigen weg gegaan. Carla is terug naar Nederland en Arno heeft de activiteiten van LaContessa voortgezet op landgoed Maso Michei. Inmiddels is LaContessa een niet meer weg te denken organisator van yogaweken waarin gastvrijheid en kwaliteit het aanbod onderscheiden. LaContessa is hiermee uitgegroeid tot een toonaangevende aanbieder in Nederland en talloze gasten heben de
afgelopen jaren genoten van een yogavakantie in Italië. Waarvan er velen zijn die regelmatig (sommige zelfs jaarlijks) terugkomen. Om het niveau van ons aanbod te garanderen werken we intensief samen met een team van bevlogen gastdocenten uit Nederland en kunnen we putten uit een netwerk van ervaren masseurs uit onze directe omgeving. Allemaal professionele mensen die graag hun vakkennis en liefde voor dit land met onze gasten willen delen. Met één gemeenschappelijk doel;
het aanbieden van leerzame, inspirerende en onvergetelijke verwenvakanties in Italië.

Durf te dromen
"Door de reacties van onze gasten heb ik geleerd dat onze avonturen mensen aanspreekt en motiveert. Dat verhaal wil ik dan ook graag blijven uitdragen. Niet om het zoveelste succesverhaal te vertellen. Maar vanuit de overtuiging dat er veel meer mogelijk is dan je soms op voorhand denkt. Dat het leven bovendien veel leuker wordt wanneer je je talenten voluit benut en je doet wat je echt leuk en waardevol vindt. Dat heb ik de afgelopen jaren aan den lijve ondervonden. En dat motiveert mij nog elke dag om onze gasten kennis te laten maken met onze ervaringen en al het moois dat dit prachtge land te bieden heeft..."