Een landschap dat de zinnen streelt en het gemoed kalmeert. Maso Michei, ademloos genieten van de natuur op haar mooist!

Sfeervol & uitnodigend

In het centrum van de Ronchi vallei ligt midden tussen de uitgestrekte druivenvelden landgoed Maso Michei, de thuishaven van LaContessa en jouw vakantieadresHier logeer je in het 8 kamers tellende landhuis dat alle comfort biedt dat je je wensen kunt. Met oog voor detail en gevoel voor gastvrijheid.

Alle kamers van het landhuis zijn sfeervol ingericht, hebben allemaal een (gedeelde) badkamer met douche en toilet en een prachtig uitzicht over de wijnvelden tegen het indrukwekkende decor van de Lessini bergen en de Piccole Dolomiti. Een landgoed waar de kwaliteit van het leven in ere wordt gehouden en waar het nog echt (adembenemend) stil kan zijn.

Landgoed Maso Michei dat gebouwd is in 1893 ligt precies tussen de stad Verona en het Gardameer in. Ideaal voor een dagje in, op of aan het water of een bezoek aan de wereldberoemde opera in de arena van Verona.

Genieten van de Italiaanse zon!
Het landgoed met een oppervlakte van 10.000m² biedt alle gelegenheid om te luieren en te ontspannen. Binnen in het landhuis is er een kleine sauna waar je heerlijk kunt relaxen. In de woonkamer vind je een sfeervolle zithoek voor een moment voor jezelf of met je medereizigers. Hier kun je een boek lezen, een spelletje doen of bijpraten over de belevenissen van die dag of de dingen die je bezighouden.

Buiten kun je 's middags volop genieten van de Italiaanse zon. Met een prachtig terras met lounge-banken, ligstoelen en hangmatten. Of wil je misschien een moment voor jezelf? Geen probleem. Op een ligstoel tussen de druivenvelden is de wereld van jou...

Ontdek het zelf, een yogaweek op landgoed Maso Michei biedt alles voor een geslaagde vakantie.

Wijnhuis Maso Michei
In het linkergedeelte van de Maso is LaContessa gehuisvest. Rechts woont Giuseppe Tognotti met zijn vrouw Michela Bruni en hun 2 kinderen. Michela is ontwerpster van beroep. Ze maakt o.a. sieraden en tassen in haar eigen atelier in Ala. Giuseppe (zeg maar Beppe...) is wijnboer en sinds 2001 eigenaar van cantina Maso Michei, een onafhankelijk wijnhuis met 10 hectare bouwgrond en een gemiddelde productie van zo'n 25.000 flessen wijn per jaar.

Liefde en vakmanschap
Cantina Maso Michei staat in een lange traditie van kleinschalige wijnhuizen waar geproduceerd wordt met liefde voor het vak en aandacht voor de natuur, duurzaamheid en eerlijke landbouwproducten. Naast de gasten van LaContessa weten ook dorpsbewoners, wandelaars en andere bezoekers het wijnhuis te vinden voor een proeverij met familie en vrienden.

Het zal je dan ook niet verbazen dat onze buurman je van harte uitnodigd voor een bezoek aan zijn bedrijf. Hij laat je graag alles zien en proeven van al het moois dat hij maakt zoals Chardonny, Pino Nero, Müller Thurgau, Gewurtztraminer, Vino Bianco en 823 Trento D.O.C. een exclusieve, sprankelende witte wijn van de Pinot Nero druif.

We durven je alvast te verklappen dat het een leerzame en bijzondere kennismaking wordt...

Beschermd landschapsgezicht
Een maso is van oorsprong een hoger gelegen landgoed waar voeger boerenfamilies woonden en werkten. Simpelweg omdat alles hier beter groeit en de natuur langer groen blijft. Veel van deze maso's zijn vanwege hun natuurlijke- en cultuurhistorische waarde inmiddels verklaard tot beschermd landschapsgezicht. En Michei (spreek uit mie kei)? Dat is de naam van de familie die in 1893 de maso gebouwd heeft en hier jaren gewoond en gewerkt heeft.

Sinds 2001 is wijnhuis Maso Michei ook een verhaal over vriendschap. Een vriendschap tussen twee wijnbouwers die elkaar vanaf de kinderjaren kennen. Beppe en Albino Armani. Twee vrienden met een passie voor wijnen, de natuur en hun werk. Met gemeenschappelijke projecten, initiatieven en gedeelde dromen. Maar bovenal gehecht aan hun jarenlange vriendschap als basis van een vruchtbare samenwerking tussen wjnhuis Maso Michei en cantina Albino Armani in Dolcè (Verona).