Vrijplaats

Een plek waar de wind door je hoofd waait Waar je doet waar je buik van gaat zingen Waar je droomt, zoveel je kan Waar je bent wie je bent Een plek van zand, van bergen, van lucht, van aarde, van vuur Een plek waar je nooit verdwalen kunt Een plek waar de vrijheid woont Daar wil ik zijn En als ik daarvan vertrek, Neem ik die plek mee overal waar ik nog komen ga

Wende

Harmonie & innerlijke rust

Tijdens je vakantie staat er iedere ochtend een yogales op het programma waarin je kennis maakt met de unieke waarde van yoga. Een aanbod dat draait om ontspanning, inspanning, concentratie en samen plezier maken.

Alle lessen (die afhankelijk van de nationaliteit van de deelnemers in het Engels of in het Nederlands gegeven worden) vinden plaats in een prachtige studio in de buitenlucht waarvan alle ramen helemaal open kunnen. Dat is het aangename met het aangename combineren. Je doet aan yoga met uitzicht over de groene heuvels van Umbrië en tegelijkertijd voel je de de zuivere lucht om je heen en de zon op je huid. Een weldadige combinatie...

In de lessen werken we met elementen uit diverse yogavormen die worden samengevoegd tot een evenwichtig programma dat de vraag en mogelijkheden van onze gasten als uitgangspunt heeft en dat voor zowel beginners als gevorderden toegankelijk is. Elke bijeenkomst wordt afgesloten met ontspanning, mooie muziek en/of afhankelijk van de docent, samenzang.

Met een prettig en voldaan gevoel verlaat je de les en is het tijd om te gaan lunchen. In de keuken van het hotel zijn onze koks inmiddels volop bezig met de voorbereidingen van de middagmaaltijd en staat er een mooi gedekte tafel al op je te wachten. Je hoeft je alleen maar aan te schuiven, heerlijk toch?

Culinair vakmanschap
De gerechten uit ons restaurant zijn afkomstig uit de regionale keuken van Umbrië die worden gecombineerd met overheerlijke vegetarische variaties. Hierbij werken onze koks zoveel mogelijk met producten van eigen land of met producten die afkomstig zijn van lokale boeren en bedrijven.

Vijf dagen kun je genieten van volledige verzorging waarbij onze koks je dagelijks zullen verrassen met hun vakmanschap. Een lust voor de tong en voor het oog! Voor velen een goede reden om het fototoestel aan tafel bij de hand te houden en vol overgave te genieten van al het moois dat er geserveerd wordt. Dagelijks twee keer een vegetarisch drie-gangen diner aangeboden door koks met liefde voor de Italiaanse keuken? Dat is genieten op het hoogste niveau!


Op dinsdag heb je de mogelijkheid om zelf te kiezen waar je wilt gaan dineren. Maar wij doen je natuurlijk ook graag een voorstel. Zo kun je kennismaken met traditionele recepten uit de provincie Umbrië waar vele smaakvolle gerechten en kooktechnieken door de eeuwen heen bijna onveranderd zijn gebleven en van generatie op generatie zijn doorgegeven. Omdat men leeft van wat het land te bieden heeft, is deze streekkeuken seizoens-gebonden en kun je genieten van verse groenten, stevige soepen en (voor de liefhebber dus met name op dinsdag) gegrild vlees.

En misschien ook prettig om alvast te weten, de hele week staat er een grote schaal met vers fruit voor je klaar. Oftewel een week om te proeven, te ontdekken en culinair meer dan verwend te worden!

Vier het leven...
Naast het dagelijkse yoga-ochtendprogramma kun je tijdens je vakantie, onder het motto 'niets hoeft maar alles mag' ook deelnemen aan diverse activiteiten. Zo kun je 's middags wandelen of fietsen door het glooiende landschap van Umbrië. Of op dinsdag (de dag dat er in het week-arrangement geen yoga op het programma staat) oude ommuurde steden bezoeken zoals Assisi of Perugia, varen op het meer van Trasimeno of een koffie-barretje bezoeken voordat je naar de lokale markt in Nocera Umbra gaat.

De keuze is aan jou!

Maar misschien geef je de voorkeur aan een uurtje meehelpen in onze moestuin of schuif je liever een keer aan bij een wijnproeerij met goede wijnen en bijpassende hapjes. Of kies je ervoor om je over te geven aan een middagje luieren op het zon-overgoten terras bij het zwembad waar het goed vertoeven is. Heerlijk met een boek onder een parasol, dromend op een ligstoel en nippend van een koel glas witte wijn. Dat is het Italiaanse 'dolce far niente' op haar best, oftewel puur genieten van 'het zoete niets-doen' en het leven zoals het zich aandient.

En misschien ook alvast leuk om te weten, elke week staat er (bij voorkeur buiten in de tuin) een filmavond op het programma. Heerlijk genieten van een mooie film onder het genot van een hapje of een drankje oftewel een avond om samen 'het leven te vieren'!
 
Ook het transport is al voor je geregeld. Voor alle uitstapjes staat ons shuttlebusje tot je beschikking.

Je ziet, aan alles is gedacht.