Er is nog zomer en genoeg wat zou het loodzwaar tillen zijn als iedereen niet iedereen terwille was als iedereen niet iedereen op handen droeg. Judith Herzberg

Rust & bewegingsvrijheid

Yoga werkt voor zowel het lichaam als voor de geest...

Door het beoefenen van yoga wordt je fysiek fitter en energieker. Je wordt flexibeler, sterker en je ademhaling verdiept. Mentaal helpt yoga om je beter te focussen, je gedachten tot rust te brengen en in balans te zijn. 

In onze lessen werken we met elementen uit verschillende yogastijlen zoals easy flow, hatha, vinyasa en poweryoga in combinatie met rust en diepe ontspanning. De inhoud van de yogales wordt bepaald door de specifieke deskundighid van iedere docent en afgestemd op de behoefte en ervaring van onze gasten, zodat iedereen kan meedoen op zijn of haar niveau. Zo kun je onder begeleiding van een ervaren docent (voor het eerst of opnieuw) kennis maken met de unieke waarde van yoga.

Waarbij het niet gaat om prestatie of competitie maar om jouw mogelijkheden en wensen. Een aanbod dat rekening houdt met jou
! Door te oefenen met yogahoudingen, bewegingspatronen en ademtechnieken leer je je lichaam opnieuw en anders kennen. Je zult hierdoor direct meer rust, ruimte en bewegingsvrijheid ervaren.

Ook kun je door focus-, concentratie- en ontspannins-oefeningen drukke en doormalende gedachten (weer) onder controle krijgen. En als lichaam en geest ontspannen, is er ruimte voor rust, afstand en inzicht. Maar voor yoga geldt bovenal dat het leuk is om te doen en geschikt voor iedereen. De lessen duren ca. 2 uur. Dat lijkt misschien lang in vergelijking met veel yogalessen. Maar je zult zien....de tijd vliegt voorbij.

Ontdek het zelf tijdens je vakantie bij ons, yoga werkt ook voor jou!

HATHA YOGA
‘Meditatie in beweging’

Hatha yoga is een van de krachtigste methoden om lichaam en geest te reinigen en optimaal te laten functioneren. Je observeert hoe je aanwezig bent in je lichaam en leert op een nieuwe manier kijken en voelen zonder oordelen. Zo helpt yoga niet alleen je lichaam krachtig, soepel en gezond te maken, maar geeft het je ook de ervaring van eenheid tussen lichaam en geest terug.

YIN YOGA
‘Soepel door ontspanning’

Yin yoga richt zich op het versoepelen van het dieperliggende weefsel; bindweefsel (fascia) , pezen en banden.  Door poses langer aan te houden (2 tot 5 minuten), komen spieren tot rust waardoor de diepperliggende lagen bereikt kunnen worden.

ASHTANGA YOGA
‘Energiek, dynamisch, meditatief’

Ashtanga yoga bestaat uit een serie houdingen (asana’s) met een vaste volgorde, zodanig samengesteld dat iedere houding een voorbereiding is op de volgende. De houdingen zijn vloeiend met elkaar verbonden door een combinatie van adem en beweging (vinyasa’s). Omdat er geen pauzes zijn tussen de houdingen, ontstaat er een flow.

YOGA NIDRA
‘Pure ontspanning’

Tijdens deze liggende, begeleide meditatie en visualisatie blijft je geest alert terwijl je lichaam in diepe rust is. Alleen voelen en luisteren staat nog ‘aan’. Deze oude, meditatieve techniek ontspant fysieke, mentale en emotionele stress en onrust. Je zintuigen en zenuwstelsel komen zo volledig tot rust. Je nachtrust wordt beter, je ontspant makkelijker en je bent meer in contact met jezelf.