Graag stellen we aan je voor...

Myrna van Kemenade (YD)

 “Yoga voor mij is zoveel meer dan alleen maar de houdingen. Ik wil je graag aanmoedigen om yoga te integreren in je dagelijks leven om zo jouw doel in het leven te vinden en het leven te vieren!

Ik ben oprichter en eigenaar van yogastudio Yogadreams in Zaandam en gecertificeerd Yogadocent. Sinds 2003 geef ik met passie les in Mindfulyoga & meditatie, Ashtanga vinyasa en Stress-relief. 
 
Tijdens een reis door Thailand ben ik in contact gekomen met Ashtanga-yoga. Daar dit een weldaad voor mijn lichaam en geest bleek te zijn, ben ik in Nederland op zoek gegaan naar die vorm van yoga, ook wel Power-yoga genoemd. Bij het Dasra-centre in Montfoort heb ik toen met goed gevolg de opleiding tot Power-yoga docent afgerond. Daarna zijn er nog vele andere workshops gevolgd bij o.a. David Swenson, Baron Baptist, Sean Corn, Brian Kest, Lea Lalitha, Claire Missingham, Govinda Kai, Sarah Powers en Gabriella Bozic. 

Tijdens een Trance Dance reatreat in Marrakesh raakte ik in de ban van de stijl van Shiva Rea en heb ik de 200 uur durende opleiding Prana flow energetic vinyasa bij haar gevolgd in Los Angeles. Hierin speelt vrijheid in beweging en muziek een grote rol. Waardoor mijn oude vakgebied dans en muziek naadloos overloopt in mijn huidige werk als yogadocent.

Naast docent ben ik als gecertificeerd Life-Coach aangesloten bij The Life Foundation. Deze organisatie heeft een team van specialisten in huis op het gebied van Spiritualiteit, Gezondheid en Meditatie. Ook geef ik al jaren met veel plezier yogaworkshops aan grote bedrijven zoals Rabobank, Nike, Unilever, Vichy, Aegon en SVB. 
 
Sinds 2019 werk ik sinds lange tijd weer samen met LaContessa in Italië. Samen met andere docenten van Yogadreams verzorg ik een aantal weken de yoga- lessen op hun prachtige landgoed. Een samenwerking waar ik blij mee en trots op ben omdat ook zij staan voor kwaliteit, verdieping en gastvrijheid. En we zo samen onze gasten een heerlijke en inspirerende vakantie kunnen aanbieden die hopelijk nog lang zal naklinken. Wil je meer weten over onze opleiding, het lesprogramma of deze yogavakantie? Kijk dan eens in de rubriek nieuws of op www.yogadreams.nl en misschien ontmoeten we elkaar in Italië of tijdens een kennismakingsles in Zaandam. Ik verheug me erop je te ontmoeten!” info@yogadreams.nl

Angelique van Rossum

"Yoga inspireert mij niet alleen omdat ik er een soepeler, gezonder en sterker lichaam van krijg. Maar ook door de stilte en rust die ik door yoga in mezelf kan vinden. Yoga staat voor mij daarnaast niet alleen voor de verbinding tussen lichaam en geest, maar ook voor het verbinden van mensen. 
 
Toen yoga op mijn pad kwam lag
de nadruk eerst op het fysieke deel. Later kwam daar het proces van inzicht, acceptatie en bewustwording bij. Dit gaf mijn leven een andere richting en ging ik mij verdiepen in alle aspecten van yoga. Gedurende deze ontdekkingsreis kwam ik ook in aanraking met mindfulness. 
 
Graag laat ik je tijdens je vakantie de kracht en de diversiteit van yoga ervaren en zal ik afhankelijk van de belangstelling van de gasten ook elementen uit de mindfulness in mijn lessen verwerken.”
angeliquevanrossum@innerpeaceyoga.nl

Lonneke de Best (YD)

 “Waarheen je ook gaat, ga met je hele hart!”

Toch wel na jaren zoekende naar wat bij me past, heb ik een opleiding voor energetisch begeleider gevolgd en vervolgens de Yin yoga docentenopleiding. Dit in combinatie met mediteren bracht mij dichter bij mezelf. Yogadreams was altijd al een fijne plek om te komen en toen er een vacature voor host vrij kwam, heb ik daar meteen vol enthousiasme op gereageerd. Dat voelde als een echte JA.

Inmiddels ben ik naast docent ook manager van de studio bij Yogadreams, en die combinatie voelt super goed. De warmte van het pand en de mensen vind ik het mooiste. Ik geniet ervan om mensen helemaal relaxed, ontspannen, of juist energiek, uit een les te zien komen. En de verhalen van mensen te horen maakt dat ik me vaak dankbaar voel. Mooi ook om de verandering bij mensen te zien, en hoe ze profiteren van het beoefenen van Yoga. Dat geoel zou ik ook graag met jou willen delen. Dus wat mij betreft heel graag tot ziens op een yogavakantie bij LaContessa in Umbrie! info@yogadreams.nl

Ingrid van Slooten

“De nadruk in mijn lessen ligt op Saswitha Yoga, een vorm van Hatha Yoga die uitgaat van de eenheid van lichaam en bewustzijn, waarbij adem de verbinding vormt. Kenmerkend voor Saswitha Yoga is de manier waarop je je adem gebruikt, namelijk als middel om die verbinding in jezelf te ervaren. Door het uitvoeren van yoga houdingen en daarbij bewust te ademen kom je in je lijf en krijg je rust in je hoofd.

Mijn lessen bevatten een evenwichtige verdeling tussen staande, zittende en liggende houdingen. De klassieke yoga asana’s (houdingen) voer je in eerste instantie dynamisch uit en zijn bedoeld als voorbereiding op de statische houding. Waarbij je adem de dragende kracht is in elke beweging. Door je te concentreren op je adem ontstaat er een meditatieve aandacht die leidt tot verstilling en bewustwording van jezelf.

Alle bewegingsmogelijkheden van de wervelkolom en gewrichten zullen gedurende de week aan bod komen. Waarbij we in elke oefening zoeken naar de balans tussen ontspanning en kracht. De oefeningen variëren van subtiel tot uitdagend en kunnen aangepast worden aan ieders wensen en mogelijkheden. Naast Saswitha Yoga zal ik ook elementen uit Sivananda Yoga en Yin Yoga in mijn lessen gebruiken.

Heb je behoefte aan rust in het drukke leven van alledag? Dan weet ik zeker dat je tijdens deze vakantie aan het goede adres bent!”
info@ingyoga.nl

Roos Roeleveld

'Roos is altijd bezig met bewegingsspelletjes', zeiden mijn ouders over me, als kind al hield ik van lichamelijke uitdaging. Ik kon heel goed hoela-hoepen, ‘arabieren’, de radslag en een bruggetje. Als ik iets nog niet kon dan was ik er gek op om iets zo lang te oefenen tot dat ik het beheerste met mijn lijf. Pas veel later in mijn leven heb ik, tot mijn grote plezier, yoga geleerd. In Yoga leerde ik om minder perfectionistisch te zijn. Best belangrijk voor iemand die gewend is om veel te streven. In Yoga kon ik leren loslaten en compassie voor mezelf te hebben.

In een yogales kom je in contact met je lichaam en leer je simpelweg te ervaren; je neemt afstand van je gedachten. Je focus neemt toe en de aandacht keert naar binnen. Je ervaart jezelf op een niet denkende manier, waardoor je mentale en fysieke struggles vriendelijker opmerkt. Ze komen in een ander licht te staan. Deze bewustwording en veranderende houding neem je mee in je dagelijkse leven. Mijn yogaleraar Johan Noorloos blijft altijd herhalen: ‘De yogales begint pas écht als je van de mat afstapt.’

Yoga versterkt je fysieke lichaam en brengt daarnaast  ruimte en ontspanning. Hierdoor ga je rustig en diep ademen; de levensenergie, ‘prana’ gaat stromen. Klinkt ingewikkeld? Ik beloof je: het is eenvoudig! Het is onze natuurlijke manier van ademen die we soms in alle drukte om ons heen zijn vergeten. Met een diepe rustige ademhaling kalmeren we ons zenuwstelsel  waardoor we innerlijke rust en stilte in onszelf ervaren. 

Door op de ademstroom te bewegen houden geest, adem en lichaam zich zo met elkaar bezig, dat daarnaast ruimte ontstaat voor…tja voor wat? Dat kun je na enige oefening ervaren. Het wordt wel omschreven als ‘flow‘ ; je raakt in contact met iets dat groter is dan jezelf. Yoga wordt een meditatie in beweging.

Dit leer ik jou ervaren als je mijn yogi of yogini bent, wanneer je les volgt in de prachtige houten yogashala van LaContessa op landgoed Maso Michei.

De yogastijl die ik gebruik is Vinyasa. Een vorm waarbij je van houding naar houding beweegt op het ritme van je ademstroom. Meestal zijn in yogascholen de Vinyasa lessen het meest inspannend, maar er zijn ook rustigere Vinyasavormen zoals Gentle Flow en Slow Flow. Hier zal ik de week mee starten;  een fijne vorm voor zowel beginnende als de wat meer gevorderde yogi’s. Ik zal afstemmen op de groep en aanpassingen en opties geven zodat de lessen voor iedereen passend zijn. Namasté! roos.roeleveld@tele2.nl 

Chantal Tuinier

"Het verraad wel meteen m’n leeftijd…(48 jaar). Maar wie kent “Mork van Ork”? Mork kwam van de planeet Ork en had als opdracht gekregen om de mensen te bestuderen. 

Het was mijn bijnaam als kind, gegeven door mijn moeder. Net als Mork, gespeeld door een jonge Robin Williams, keek ik altijd ondersteboven televisie op de bank. Waarom ik dat deed, weet ik niet meer. Misschien om de wereld anders te bekijken? Maar meer waarschijnlijk, omdat het gewoon lekker lag. En zo is het ook met Yoga. Je goed voelen en jezelf helpen te relativeren.

Door yoga te doen, zitten we beter in ons lijf. Je wordt bewuster van je spieren, je emoties en mogelijke spanningen. Daardoor kunnen we de wereld en onszelf, die we soms zo serieus nemen, weer even anders bekijken. Daar is het mij om te doen! Je goed te laten voelen, zoals het bij jou past.

Mijn lessen bestaan uit een combinatie van een actieve yogaserie en ontspannende houdingen. In mijn yogaweken zal ik zorgen voor afwisselende lessen door verschillende vormen van yoga toe te passen. Ik weet dan ook zeker dat je een mooie en inspirerende vakantie zult beleven waar je ongetwijfeld met veel plezier op terug kunt kijken."
ctuinier@yahoo.com

Ingrid Groot (YD)

“Yoga is het leven: veranderlijk en alles inclusief”

De eerste keer dat ik een Yin Yoga les deed was ik verkocht. Ik wist het: dit is het! M’n lichaam voelde het als het ware, ik kon en mocht helemaal ontspannen. Het maakte mijn yoga-ervaring compleet. Ik was al 27 jaar bezig met yoga: lessen, opleidingen, retraites. Het was vooral de actieve – Yang – yoga waar ik kennis mee maakte en waar ik van genoot. De inspanning bood me ontspanning. Yin Yoga deed er nu een schepje bovenop: ik mocht ontspannen door ontspanning. 

Een van m’n andere grote passies is reizen. Dat heeft me prachtige ervaringen en inzichten gegeven die hun effect hebben op m’n yoga en coaching. Mijn reizen brachten me onder andere naar Guatemala, waar ik een tijd bij de Maya’s leefde en kennis mocht maken met de ongelofelijke kracht van het sjamanisme. De Aboriginals in Australië leerden me over het land en vooral over het stil Zijn. De Maori’s in Nieuw-Zeeland hebben me de oerkracht laten zien. De Spanjaarden de passie voor het Flamenco dansen. En de Canadese Indianen hun creativiteit en rituelen. 

En dit jaar ben ik een week in Italie...ik verheug me erop om je daar te onmoeten! info@yogadreams.nl

Stephanie Hoogstede

"Ruim twintig jaar geleden is yoga in mijn leven gekomen. Toen ik er voor het eerst mee in aanraking kwam ervaarde ik na enige tijd dat de oefeningen meer voor mij deden, dan alleen lenig en soepel te blijven. Door elke week naar de yogalessen te gaan, merkte ik dat de voortdurende stroom van gedachtes geleidelijk aan afnamen, mijn hoofd stiller werd, waardoor ik me beter kon concentreren en helderder kon waarnemen wat wel en niet belangrijk is in het leven. Ik werd er rustiger van, meer gefocust, stabieler en zo hielp yoga mij uiteindelijk om krachtiger en evenwichtiger in het leven te staan. “ Alsof de mist optrok.”

Ik werd nieuwsgierig naar de achtergronden van yoga en besloot een yoga docenten opleiding te gaan volgen. Die opleiding vond ik bij Rob van de Berg in Velp. Een gedegen leraar, afkomstig uit de Sashwita school. Tijdens de 4 jarige opleiding leerde ik niet alleen over de oefeningen vanuit de Hatha yoga traditie; een ander belangrijk aspect in de opleiding was de chakra psychologie, waarin de energie velden die zich in het lichaam manifesteren uitvoerig werden besproken en beoefend. Zo werd langzaam maar zeker duidelijk wat er gebeurt wanneer  lichaam en geest zich verenigen.

Toen ik nog met de opleiding bezig was, werd ik gevraagd yoga lessen te komen verzorgen in Ede. Na dit een jaar met veel plezier gedaan te hebben, besloot ik in mijn eigen huis (een aanbouw in een voormalige boerderij in het buitengebied van Lunteren) de yogalessen voort te zetten. In deze prachtige omgeving komen mensen graag. Het is een plek om even tot rust te komen, de dingen van alledag van je af te kunnen zetten, hier hoef je even helemaal niets, je alleen maar over te geven aan de omgeving, de oefeningen, de herhalingen, de aanwijzingen en mijn stem. Door deze in je op te nemen en te volgen zul je merken dat je steeds meer bij jezelf durft te komen, zul je leren hoe je je adem kunt verdiepen, volledig voelbaar door het hele lichaam. Dan krijg je ruimte terug. Niet alleen in het fysieke lichaam, maar ook in je hoofd. De wereld om je heen zul je anders gaan ervaren.

Mijn lessen zijn zo opgebouwd dat ze toegankelijk zijn voor iedereen. Jong, oud, voor mensen met en zonder ervaring. Het maakt werkelijk niet uit hoe lenig of krachtig je bent. Het gaat over het bewustzijn van jouw eigen mogelijkheden en beperkingen van het lichaam, zonder oordeel.

In 2008 startte ik mijn eerste groep. Momenteel wordt er bijna iedere dag yoga gegeven. Nog altijd op de manier waarop ik dat ooit leerde. Voor een yogadocent is het noodzakelijk om cursussen, bijscholingen en retraites te volgen. Dit doe ik dan ook met regelmaat.

Naast yogadocent werk ik als juf op een Vrije School en heb ik twee (adoptie) kinderen afkomstig uit Haiti."
stephanie@hoogstede@caiway.net