Graag stellen we aan je voor...

AnneMarie Hiemstra

"Yoga is voor mij de manier om in een druk leven met beide benen op de grond te blijven staan en te kunnen blijven relativeren. Yoga gaf me het inzicht dat ik meer ben dan een lichaam met een hoofd vol drukte. Via yoga leerde ik mijn lichaam beter kennen. In mijn lessen mix ik elementen uit verschillende yogavormen tot een ingetogen, vloeiend en dynamisch geheel." info@yogatime.nl

Claire Hesp

 "Na het afronden van mijn dans vakopleiding heb ik veel gereisd en geleerd van verschillende culturen en inspirerende leraren. Zo kwam ik al snel in aanraking met yoga. Ik merkte hoeveel goeds dit mij deed. Yoga hielp, en helpt mij nog steeds, zowel op fysiek als mentaal niveau. Mijn lessen bevatten een gevoel van kalmte en positiviteit. Ik deel mijn lichaamsbewustzijn graag door je te helpen de juiste houding te vinden d.m.v. persoonlijke aanwijzingen en toepassingen. Lichaam en geest worden verkend door de aaneengesloten asanas (houdingen) in combinatie met ujjayi ademhaling, om je zo uit je hoofd en in je lichaam te laten komen." clairehesp@hotmail.com

Bethinda Fang

Naast het regelen van de dagelijkse gang van zaken in haar eigen studio, verzorgt Bethinda diverse yoga- lessen zoals stress relief, yin yang flow en power yoga. Daarnaast kun je bij haar terecht voor pilates en massages. Zij geeft les in kleine groepen om zo de kwaliteit en persoonlijke aandacht te kunnen waarborgen. Bethinda organiseert regelmatig verdiepingsworkshops, themalessen en cursussen zoals Mindfulness.

"Go with the flow’ betekent meegaan met de stroom, erdoor gedragen worden. Vanuit je eigen kracht. Als de energie stroomt, je lekker in je vel zit, dan ben je veerkrachtiger en gelukkiger en word je minder snel uit balans gebracht door wat er om je heen gebeurt. Tijdens je vakantie in Italië wil ik je graag tools aanreiken om te ontstressen en ‘jouw flow’ te vinden." info@urban-flow.nl

Greet Sierink

 "Verlang je naar meer balans in je leven? Heb je behoefte aan rust in je hoofd en ontspanning in je lichaam? Of wil je graag steviger in je schoenen staan? Dan kunnen mijn yogalessen in Italië iets voor jou betekenen!  

In mijn lessen gaat het niet om ingewikkelde yogahoudingen of acrobatische standjes, maar om lichaams- en ademoefeningen waarmee je op een zachte manier in contact kunt komen en/of blijven met je lichaam en met je geest. Yoga en in het verlengde daarvan meditatie leren je op deze manier beter om te gaan met stress en jezelf te ontspannen.

Ik geef op een persoonlijke en afwisselende manier les met oog voor ieders behoefte en achtergrond. Omdat er zoveel variaties bestaan in de bewegingen en in de verdieping van de oefeningen weet ik zeker dat iedereen in mijn lessen aan zijn of haar trekken zal komen. Ik heb er dan ook heel veel zin in om er samen met jou mooie en inspirerende lessen van te maken!” greetsierink@gmail.com

Angelique van Rossum

"Yoga inspireert mij niet alleen omdat ik er een soepeler, gezonder en sterker lichaam van krijg. Maar ook door de stilte en rust die ik door yoga in mezelf kan vinden. Yoga staat voor mij daarnaast niet alleen voor de verbinding tussen lichaam en geest, maar ook voor het verbinden van mensen. 
 
Toen yoga op mijn pad kwam lag
de nadruk eerst op het fysieke deel. Later kwam daar het proces van inzicht, acceptatie en bewustwording bij. Dit gaf mijn leven een andere richting en ging ik mij verdiepen in alle aspecten van yoga. Gedurende deze ontdekkingsreis kwam ik ook in aanraking met mindfulness. 
 
Graag laat ik je tijdens je vakantie de kracht en de diversiteit van yoga ervaren en zal ik afhankelijk van de belangstelling van de gasten ook elementen uit de mindfulness in mijn lessen verwerken.”
angeliquevanrossum@innerpeaceyoga.nl

Paulinka Schrooten

Sinds 1999 leid ik met véél plezier en enthousiasme mijn eigen yogastudio. Simpelweg omdat het mijn passie is om mensen zowel geestelijk als lichamelijk beter te laten bewegen en meer plezier en ruimte in het dagelijks leven te laten ervaren. Volgens mij zijn beweging, voeding en een gezonde dosis humor dé ingredienten van een gelukkig levensrecept...

Naast mijn dagelijkse werkzaamheden volg ik regelmatig trainingen en bijscholingen bij nationale en internationale docenten. In juni 2014 ben ik afgestudeerd aan de Balanced Body University USA als gediplomeerd allround Comprehensive Pilates Teacher.

Als yoga, pilates en dansdocent hou ik van speelse lessen met ruimte voor wat er zich in het moment afspeelt. Ik wil je in mijn yogalessen dan ook ontspannen laten werken vanuit jouw kracht, mogelijkheden en met een grote glimlach.

In mijn optiek hebben alle bewegingsdisciplines raakvlakken met elkaar en kunnen ze elkaar aanvullen en versterken. Door een zorgvuldige afstemming krijgen mijn lessen daardoor meer diepgang en waarde voor de deelnemers. Mijn jarenlange passie en kennis van het menselijk lichaam wil ik heel graag met je delen en ik verheug me er dan ook op je in Italië te ontmoeten. Alvast een hele goede reis gewenst!” info@dbcplexus.nl

Nelleke van de Griend

“Yoga heeft mij een nieuwe en andere kijk op de werking van lichaam en geest gegeven. En hoewel het fysiek soms intensief kan zijn ervaar ik dat als prettig en ontspannend. Ondanks het soms dynamische karakter van yoga ervaar ik na de les vaak stilte en een ingetogen vorm van concentratie. 

Belangrijk in mijn lessen vind ik dat je niets forceert en dat je je eigen grenzen goed verkent. Daarnaast hoop ik mijn plezier in het beoefenen van yoga aan je over te brengen. Ik ben ervan overtuigt dat je yogavakantie in Italië hierdoor echt iets anders beloofd te worden dan een doorsnee vakantie. Het zal een bijzondere ervaring zijn om yoga te beoefenen in deze prachtige omgeving.

De combinatie yoga, de natuur, masssges, het lekkere eten, de mooie wandelingen en het goede gezelschap etc. zal vast en zeker voor rust, ontspanning en kracht in jezelf zorgen. Ik draag graag mijn steentje eraan bij om deze vakantie voor jou bijzonder en onvergetelijk te maken.” 
grien168@planet.nl

Esther van den Bos

"Met een achtergrond als sportdocent heb ik 20 jaar lang les gegeven bij diverse sportscholen. Maar zoals zovelen onder ons kreeg ik steeds meer behoefte aan rust en verdieping in mijn leven. Daarom heb ik in 2011 ervoor gekozen om het roer om te gooien en ben ik begonnen met het volgen van yogalessen. De rust kwam terug en ik begon me weer steeds beter in balans te voelen. Op een dag vroeg mijn docente me of ik misschien geen belangstelling had om zelf ook een yogaopleiding te gaan volgen zodat ik eventueel les bij haar zou kunnen geven. Om te onderzoeken of dat echt iets voor mij was ben ik een 10-daagse verdiepings- cursus gaan volgen en...was meteen verkocht!
 
Sinds eind 2013 heb ik het Vinyasa teacher training certificaat (RYT200) en ben ik begonnen met lesgeven in met name dynamische- en yin yogalessen. Sindsdien volg ik met enige regelmaat workshops, lessen, modules en masterclasses bij verschillende gerenomeerde docenten. Ook bezoek ik met veel plezier yogafestivals en ben ik in 2014 te gast geweest bij LaContessa om inspiratie en kennis op te doen. 

Het is mijn lust en leven geworden om meer te leren over yoga en om dit met mijn cursisten te delen, zoals tijdens de yogavakanties van LaContessa in Italie!" esthervandenbos2@gmail.com

Monique Weisz

“Als meisje in de topsport heb ik vele blessures moeten doorstaan om die eerste plaats binnen handbereik te krijgen. Ik wist niet anders dan dat ik tot het uiterste wilde gaan en ging ook daar soms aan voorbij. Dit heeft mij overwinningen gebracht maar tegen welke prijs? Zo stapte ik ook mijn eerste yogales in, waar ik mijn uiterste beste deed om in die ene houding te komen die in eerste instantie zo onmogelijk leek. Maar die poging leverde mij alleen een blessure op en geen voldoening...  

“Liefde is het antwoord” zei mijn yoga teacher en inspirator tegen mij. Liefde voor jezelf om te beginnen, zachtheid voor jezelf. Nu, wanneer ik een uitdagende situatie tegenkom kies ik altijd voor liefde. Soms zijn de moeilijkste en de juiste dingen hetzelfde.

Tijdens de Yin lessen (met een knipoog naar Yang) wil ik je uitnodigen om in een liefdevolle en veilige omgeving op een zachte manier je eigen natuurlijke grens op te zoeken. Misschien herken je wel de dagen die je bijna in zijn geheel zittend hebt doorgebracht, waarbij de voorzijde van je lichaam steeds sterker wordt en je lichaamshouding heel langzaam en bijna onzichtbaar verandert. Ook nodigt de hedendaagse technologie je uit om regelmatig je mobiele telefoon te pakken wat een direct gevolg voor je polsen heeft. Yin yoga geeft je letterlijk en figuurlijk ruimte. Door de spieren te ontspannen brengen we op een zachte manier rek en druk op het bindweefsel waardoor er ruimte ontstaat in de gewrichten. Daarnaast is Yin een meditatieve benadering van yoga en ontwikkelt het het bewustzijn van de innerlijke stilte. Het vinden van vrede, stilte en innerlijke rust samen met liefdevolle vriendelijkheid, begint bij jezelf.” mowe69@hotmail.com

Ingrid van Slooten

“De nadruk in mijn lessen ligt op Saswitha Yoga, een vorm van Hatha Yoga die uitgaat van de eenheid van lichaam en bewustzijn, waarbij adem de verbinding vormt. Kenmerkend voor Saswitha Yoga is de manier waarop je je adem gebruikt, namelijk als middel om die verbinding in jezelf te ervaren. Door het uitvoeren van yoga houdingen en daarbij bewust te ademen kom je in je lijf en krijg je rust in je hoofd.

Mijn lessen bevatten een evenwichtige verdeling tussen staande, zittende en liggende houdingen. De klassieke yoga asana’s (houdingen) voer je in eerste instantie dynamisch uit en zijn bedoeld als voorbereiding op de statische houding. Waarbij je adem de dragende kracht is in elke beweging. Door je te concentreren op je adem ontstaat er een meditatieve aandacht die leidt tot verstilling en bewustwording van jezelf.

Alle bewegingsmogelijkheden van de wervelkolom en gewrichten zullen gedurende de week aan bod komen. Waarbij we in elke oefening zoeken naar de balans tussen ontspanning en kracht. De oefeningen variëren van subtiel tot uitdagend en kunnen aangepast worden aan ieders wensen en mogelijkheden. Naast Saswitha Yoga zal ik ook elementen uit Sivananda Yoga en Yin Yoga in mijn lessen gebruiken.

Heb je behoefte aan rust in het drukke leven van alledag? Dan weet ik zeker dat je tijdens deze vakantie aan het goede adres bent!”
info@ingyoga.nl

Lotte Peters

"Yoga heeft voor mij de weg geopend naar een gezonder, eenvoudiger en lichter leven. Door op de mat aandachtig met mezelf bezig te zijn kwam ik van voortdurend naar buiten gericht te zijn weer dichter bij mezelf. En vandaar uit ontstond de ruimte om ook bewuster en positiever met mijn omgeving en ervaringen van het leven om te gaan,

Het mooie aan yoga vind ik dat het op zoveel lagen voedend voor je kan zijn. Het lichaamsbewustzijn maakt dat we ons weer meer thuis kunnen gaan voelen in ons eigen lichaam. Het verbinden met de adem brengt ons diep naar binnen en maakt het werken met het lichaam tot yoga. Op subtieler niveau is het een uitnodiging te reflecteren op hoe je in het leven staat.

Ik heb de afgelopen tien jaar verschillende yogastijlen beoefend, van dynamische stijlen tot yinyoga. Mijn basisopleiding in Hatha yoga heb ik bij Saswitha gevolgd. Jaarlijks reis ik naar India waar ik verdieping en inspiratie vind. In mijn lesgeven komen de verschillende vormen van yoga samen, van krachtige hatha flow tot meditatieve yinyoga. Mijn lessen zijn toegankelijk voor iedereen, want om yoga te ervaren hoef je naar mijn idee geen ingewikkelde houdingen te doen. Mocht daar behoefte aan zijn dan werk ik graag met mantra’s, of voeg ik een vleugje reflectie toe in de vorm van een geleide meditatie en/of schrijfoefening.

Ik verheug me erop om yoga met je te delen op deze prachtige plek en je tijdens je vakantie een gevoel van rust, kracht en lichtheid mee te geven.” lotte.peters@gmail.com

Trix van Hest

“In 2011 heb ik gekozen voor een 4-jarige docenten- opleiding bij Yoga Academie Nederland (YAN) in Amsterdam. In eerste instantie deed ik dit voor mijn persoonlijke ontwikkeling, maar gaandeweg de opleiding bleek ik ook het lesgeven ontzettend leuk te vinden. Ik ontdekte dat yoga uit zoveel meer elementen bestaat dan alleen maar de houdingen. Dát wil ik graag overbrengen op mijn cursisten. Als freelance schrijfster schreef ik voor het Magazine Spiegelbeeld drie artikelen ‘Wat yoga werkelijk is’.

Ik heb zelf ervaren dat yoga je laat kennismaken met de subtielere niveaus van energie in je lichaam. We ‘doen’ yoga niet alleen met ons fysieke lichaam, maar voelen ook met ons emotionele lichaam. In mijn lessen komen elementen terug van het achtvoudige Yogapad van Patanjali, zoals pranayama (ademhalings- oefeningen), asana’s (houdingen), pratyahara (terugtrekking van de zintuigen) en dhyana (meditatie).

Mijn favoriete asana is Virabhadrasana – Warrior II

Deze oefening geeft zelfvertrouwen en dat is ook wat ik ervaar. De armen gespreid op armhoogte houden kan heel vermoeiend aanvoelen, maar ik voel in deze pose meer dan ooit de energie waar mijn armen op rusten. Tegelijkertijd voel ik de stevigheid die de aarde me biedt doordat beide benen actief aangespannen zijn. In deze pose voel ik me sterk, compleet én de kracht in mezelf toenemen. Graag vertel ik je hierover meer tijdens je vakantie in Italië. Ik verheug me erop!” trixvanhest@gmail.com

Trudy Paus

"Ik ben Trudy Paus van Yogazin Amersfoort en geef Saswitha yogales. Saswitha yoga is een vorm van Hatha yoga die uit gaat van de eenheid van lichaam en bewustzijn waarbij de adem de verbinding vormt. Het mooie van deze vorm van yoga is dat je door deze verbinding meer in contact met jezelf komt. Zo kun je ontdekken wat er in je leeft, hoe je kunt ontspannen en een weldadige rust ervaren.

Ik ben door het beoefenen van yoga en meditatie me meer bewust geworden van mijn lichaam, geest en adem. In het aandachtig aanwezig zijn bij mijzelf ervaar ik momenten 'van heel' worden. Deze ervaringen inspireren mij en dat wil ik graag met jou delen.

De les heeft een opbouw van rustig naar meer inzet met ruimte voor navoelen en ontspanning. De houdingen doen we staand, zittend en liggend. De adem is de dragende kracht in de dynamische en statische houdingen. In de houdingen zoek je naar de juiste balans tussen inspanning en ontspanning. We ronden elke les altijd af met een lange ontspanning. Ik zie er naar uit je te ontmoeten in mijn yogalessen in Italië.” trudypaus@gmail.com