Graag stellen we aan je voor...

Claire Hesp

 "Na het afronden van mijn dans vakopleiding heb ik veel gereisd en geleerd van verschillende culturen en inspirerende leraren. Zo kwam ik al snel in aanraking met yoga. Ik merkte hoeveel goeds dit mij deed. Yoga hielp, en helpt mij nog steeds, zowel op fysiek als mentaal niveau. Mijn lessen bevatten een gevoel van kalmte en positiviteit. Ik deel mijn lichaamsbewustzijn graag door je te helpen de juiste houding te vinden d.m.v. persoonlijke aanwijzingen en toepassingen. Lichaam en geest worden verkend door de aaneengesloten asanas (houdingen) in combinatie met ujjayi ademhaling, om je zo uit je hoofd en in je lichaam te laten komen." clairehesp@hotmail.com

Margriet Verhagen

"Yoga betekent voor mij: thuskomen bij jezelf. Even niets hoeven of moeten - niet van je omgeving en ook niet van binnenuit. In je dagelijks bestaan zitten altijd momenten die je niet bevallen en die je geluk beïnvloeden. Hoe ga je daarmee om? Verzetten, vechten of ontkennen helpt je niet. Yoga geeft je het antwoord; als je op je yogamat je gedrag ten opzichte van een situatie kunt veranderen, lukt je dat op 'n gegeven moment ook in het dagelijks leven. En dan begint yoga écht voor je te werken

Ik heb een aantal burn-outs gehad en heb 'the hard way' geleerd dat ontspannen - in alles wat je doet - het sleutelwoord is voor een prettig leven. Maar kunnen we dat nog? In de yogaweken van LaContessa wil ik graag de nadruk leggen op de balans ontspanning en acceptatie, tussen inspanning en ontspanning en tussen uitdaging en overgave."

Margriet is eigenaar van een yogschool in Amsterdam. Ze volgde diverse opleidingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, pranawork, Raja-, Hatha- en Ashtanga yoga en geeft al jaren met veel plezier les. Ze heeft een lange meditatie achtergrond en heeft een opleiding gevolgd tot healer, reader, lifecoach en bewustzijnscoach. Ze zingt en speelt graag op haar harmonium, en wil je deze week dan ook kennis maken met de helende kracht van mantra's.
margriet@yogspot.nl

Lotte Peters

"Yoga heeft voor mij de weg geopend naar een gezonder, eenvoudiger en lichter leven. Door op de mat aandachtig met mezelf bezig te zijn kwam ik van voortdurend naar buiten gericht te zijn weer dichter bij mezelf. En vandaar uit ontstond de ruimte om ook bewuster en positiever met mijn omgeving en ervaringen van het leven om te gaan,

Het mooie aan yoga vind ik dat het op zoveel lagen voedend voor je kan zijn. Het lichaamsbewustzijn maakt dat we ons weer meer thuis kunnen gaan voelen in ons eigen lichaam. Het verbinden met de adem brengt ons diep naar binnen en maakt het werken met het lichaam tot yoga. Op subtieler niveau is het een uitnodiging te reflecteren op hoe je in het leven staat.

Ik heb de afgelopen tien jaar verschillende yogastijlen beoefend, van dynamische stijlen tot yinyoga. Mijn basisopleiding in Hatha yoga heb ik bij Saswitha gevolgd. Jaarlijks reis ik naar India waar ik verdieping en inspiratie vind. In mijn lesgeven komen de verschillende vormen van yoga samen, van krachtige hatha flow tot meditatieve yinyoga. Mijn lessen zijn toegankelijk voor iedereen, want om yoga te ervaren hoef je naar mijn idee geen ingewikkelde houdingen te doen. Mocht daar behoefte aan zijn dan werk ik graag met mantra’s, of voeg ik een vleugje reflectie toe in de vorm van een geleide meditatie en/of schrijfoefening.

Ik verheug me erop om yoga met je te delen op deze prachtige plek en je tijdens je vakantie een gevoel van rust, kracht en lichtheid mee te geven.” lotte.peters@gmail.com

Angelique van Rossum

"Yoga inspireert mij niet alleen omdat ik er een soepeler, gezonder en sterker lichaam van krijg. Maar ook door de stilte en rust die ik door yoga in mezelf kan vinden. Yoga staat voor mij daarnaast niet alleen voor de verbinding tussen lichaam en geest, maar ook voor het verbinden van mensen. 
 
Toen yoga op mijn pad kwam lag
de nadruk eerst op het fysieke deel. Later kwam daar het proces van inzicht, acceptatie en bewustwording bij. Dit gaf mijn leven een andere richting en ging ik mij verdiepen in alle aspecten van yoga. Gedurende deze ontdekkingsreis kwam ik ook in aanraking met mindfulness. 
 
Graag laat ik je tijdens je vakantie de kracht en de diversiteit van yoga ervaren en zal ik afhankelijk van de belangstelling van de gasten ook elementen uit de mindfulness in mijn lessen verwerken.”
angeliquevanrossum@innerpeaceyoga.nl

Marga Bon

“Rond mijn 25ste volgde ik mijn eerste yogales. Bij het wakker worden de daarop volgende dag voelde ik mijn hele lichaam en dacht: "Dit komt nooit meer goed". Uiteindelijk heeft yoga mij alleen maar goeds gebracht, zoals innerlijke rust en vrijheid.

Als yogadocent is het mijn streven om mijn cursisten door middel van de les dichter bij zichzelf te brengen.  Ook word er veel aandacht geschonken aan een correcte lichaamshouding met tips hoe deze te integreren in het dagelijks leven.

De lessen die ik geef variëren van intensieve poweryoga- tot rustige hatha-yogalessen. Daarbij hou ik vanzelfsprekend zoveel mogelijk rekening met ieders wensen en behoeften. Ik verheug me dan ook op hele mooie weken in Italië. Wat mij betreft, heel graag tot dan!” margabon@hotmail.com

Monique Weisz

“Als meisje in de topsport heb ik vele blessures moeten doorstaan om die eerste plaats binnen handbereik te krijgen. Ik wist niet anders dan dat ik tot het uiterste wilde gaan en ging ook daar soms aan voorbij. Dit heeft mij overwinningen gebracht maar tegen welke prijs? Zo stapte ik ook mijn eerste yogales in, waar ik mijn uiterste beste deed om in die ene houding te komen die in eerste instantie zo onmogelijk leek. Maar die poging leverde mij alleen een blessure op en geen voldoening...  

“Liefde is het antwoord” zei mijn yoga teacher en inspirator tegen mij. Liefde voor jezelf om te beginnen, zachtheid voor jezelf. Nu, wanneer ik een uitdagende situatie tegenkom kies ik altijd voor liefde. Soms zijn de moeilijkste en de juiste dingen hetzelfde.

Tijdens de Yin lessen (met een knipoog naar Yang) wil ik je uitnodigen om in een liefdevolle en veilige omgeving op een zachte manier je eigen natuurlijke grens op te zoeken. Misschien herken je wel de dagen die je bijna in zijn geheel zittend hebt doorgebracht, waarbij de voorzijde van je lichaam steeds sterker wordt en je lichaamshouding heel langzaam en bijna onzichtbaar verandert. Ook nodigt de hedendaagse technologie je uit om regelmatig je mobiele telefoon te pakken wat een direct gevolg voor je polsen heeft. Yin yoga geeft je letterlijk en figuurlijk ruimte. Door de spieren te ontspannen brengen we op een zachte manier rek en druk op het bindweefsel waardoor er ruimte ontstaat in de gewrichten. Daarnaast is Yin een meditatieve benadering van yoga en ontwikkelt het het bewustzijn van de innerlijke stilte. Het vinden van vrede, stilte en innerlijke rust samen met liefdevolle vriendelijkheid, begint bij jezelf.” mowe69@hotmail.com

Ingrid van Slooten

“De nadruk in mijn lessen ligt op Saswitha Yoga, een vorm van Hatha Yoga die uitgaat van de eenheid van lichaam en bewustzijn, waarbij adem de verbinding vormt. Kenmerkend voor Saswitha Yoga is de manier waarop je je adem gebruikt, namelijk als middel om die verbinding in jezelf te ervaren. Door het uitvoeren van yoga houdingen en daarbij bewust te ademen kom je in je lijf en krijg je rust in je hoofd.

Mijn lessen bevatten een evenwichtige verdeling tussen staande, zittende en liggende houdingen. De klassieke yoga asana’s (houdingen) voer je in eerste instantie dynamisch uit en zijn bedoeld als voorbereiding op de statische houding. Waarbij je adem de dragende kracht is in elke beweging. Door je te concentreren op je adem ontstaat er een meditatieve aandacht die leidt tot verstilling en bewustwording van jezelf.

Alle bewegingsmogelijkheden van de wervelkolom en gewrichten zullen gedurende de week aan bod komen. Waarbij we in elke oefening zoeken naar de balans tussen ontspanning en kracht. De oefeningen variëren van subtiel tot uitdagend en kunnen aangepast worden aan ieders wensen en mogelijkheden. Naast Saswitha Yoga zal ik ook elementen uit Sivananda Yoga en Yin Yoga in mijn lessen gebruiken.

Heb je behoefte aan rust in het drukke leven van alledag? Dan weet ik zeker dat je tijdens deze vakantie aan het goede adres bent!”
info@ingyoga.nl

Greet Sierink

 "Verlang je naar meer balans in je leven? Heb je behoefte aan rust in je hoofd en ontspanning in je lichaam? Of wil je graag steviger in je schoenen staan? Dan kunnen mijn yogalessen in Italië iets voor jou betekenen!  

In mijn lessen gaat het niet om ingewikkelde yogahoudingen of acrobatische standjes, maar om lichaams- en ademoefeningen waarmee je op een zachte manier in contact kunt komen en/of blijven met je lichaam en met je geest. Yoga en in het verlengde daarvan meditatie leren je op deze manier beter om te gaan met stress en jezelf te ontspannen.

Ik geef op een persoonlijke en afwisselende manier les met oog voor ieders behoefte en achtergrond. Omdat er zoveel variaties bestaan in de bewegingen en in de verdieping van de oefeningen weet ik zeker dat iedereen in mijn lessen aan zijn of haar trekken zal komen. Ik heb er dan ook heel veel zin in om er samen met jou mooie en inspirerende lessen van te maken!” greetsierink@gmail.com

Trudy Paus

"Ik ben Trudy Paus van Yogazin Amersfoort en geef Saswitha yogales. Saswitha yoga is een vorm van Hatha yoga die uit gaat van de eenheid van lichaam en bewustzijn waarbij de adem de verbinding vormt. Het mooie van deze vorm van yoga is dat je door deze verbinding meer in contact met jezelf komt. Zo kun je ontdekken wat er in je leeft, hoe je kunt ontspannen en een weldadige rust ervaren.

Ik ben door het beoefenen van yoga en meditatie me meer bewust geworden van mijn lichaam, geest en adem. In het aandachtig aanwezig zijn bij mijzelf ervaar ik momenten 'van heel' worden. Deze ervaringen inspireren mij en dat wil ik graag met jou delen.

De les heeft een opbouw van rustig naar meer inzet met ruimte voor navoelen en ontspanning. De houdingen doen we staand, zittend en liggend. De adem is de dragende kracht in de dynamische en statische houdingen. In de houdingen zoek je naar de juiste balans tussen inspanning en ontspanning. We ronden elke les altijd af met een lange ontspanning. Ik zie er naar uit je te ontmoeten in mijn yogalessen in Italië.” trudypaus@gmail.com