Graag stellen we aan je voor...

Margriet Verhagen

"Yoga betekent voor mij: thuskomen bij jezelf. Even niets hoeven of moeten - niet van je omgeving en ook niet van binnenuit. In je dagelijks bestaan zitten altijd momenten die je niet bevallen en die je geluk beïnvloeden. Hoe ga je daarmee om? Verzetten, vechten of ontkennen helpt je niet. Yoga geeft je het antwoord; als je op je yogamat je gedrag ten opzichte van een situatie kunt veranderen, lukt je dat op 'n gegeven moment ook in het dagelijks leven. En dan begint yoga écht voor je te werken 

Ik heb een aantal burn-outs gehad en heb 'the hard way' geleerd dat ontspannen - in alles wat je doet - het sleutelwoord is voor een prettig leven. Maar kunnen we dat nog? In de yogaweken van LaContessa wil ik graag de nadruk leggen op de balans ontspanning en acceptatie, tussen inspanning en ontspanning en tussen uitdaging en overgave." 

Margriet is oprichter van yogastudio Yoga Spot in Amsterdam. Ze volgde opleidingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, pranawork, mindfulness, Hormoonyoga, Raja-, Hatha-, Vinyasa, Ashtanga- en Yin yoga en geeft al jaren met veel plezier les. Ze heeft een lange meditatie achtergrond en heeft een opleiding gevolgd tot healer, reader en bewustzijnscoach. Ze zingt en speelt graag op haar harmonium, en ze laat je deze week kennis maken met de helende kracht van mantra's. margriet@yogaspot.nl

Angelique van Rossum

"Yoga inspireert mij niet alleen omdat ik er een soepeler, gezonder en sterker lichaam van krijg. Maar ook door de stilte en rust die ik door yoga in mezelf kan vinden. Yoga staat voor mij daarnaast niet alleen voor de verbinding tussen lichaam en geest, maar ook voor het verbinden van mensen. 
 
Toen yoga op mijn pad kwam lag
de nadruk eerst op het fysieke deel. Later kwam daar het proces van inzicht, acceptatie en bewustwording bij. Dit gaf mijn leven een andere richting en ging ik mij verdiepen in alle aspecten van yoga. Gedurende deze ontdekkingsreis kwam ik ook in aanraking met mindfulness. 
 
Graag laat ik je tijdens je vakantie de kracht en de diversiteit van yoga ervaren en zal ik afhankelijk van de belangstelling van de gasten ook elementen uit de mindfulness in mijn lessen verwerken.”
angeliquevanrossum@innerpeaceyoga.nl

Marga Bon

“Rond mijn 25ste volgde ik mijn eerste yogales. Bij het wakker worden de daarop volgende dag voelde ik mijn hele lichaam en dacht: "Dit komt nooit meer goed". Uiteindelijk heeft yoga mij alleen maar goeds gebracht, zoals innerlijke rust en vrijheid.

Als yogadocent is het mijn streven om mijn cursisten door middel van de les dichter bij zichzelf te brengen.  Ook word er veel aandacht geschonken aan een correcte lichaamshouding met tips hoe deze te integreren in het dagelijks leven.

De lessen die ik geef variëren van intensieve poweryoga- tot rustige hatha-yogalessen. Daarbij hou ik vanzelfsprekend zoveel mogelijk rekening met ieders wensen en behoeften. Ik verheug me dan ook op hele mooie weken in Italië. Wat mij betreft, heel graag tot dan!” margabon@hotmail.com

Monique Weisz

“Als meisje in de topsport heb ik vele blessures moeten doorstaan om die eerste plaats binnen handbereik te krijgen. Ik wist niet anders dan dat ik tot het uiterste wilde gaan en ging ook daar soms aan voorbij. Dit heeft mij overwinningen gebracht maar tegen welke prijs? Zo stapte ik ook mijn eerste yogales in, waar ik mijn uiterste beste deed om in die ene houding te komen die in eerste instantie zo onmogelijk leek. Maar die poging leverde mij alleen een blessure op en geen voldoening...  

“Liefde is het antwoord” zei mijn yoga teacher en inspirator tegen mij. Liefde voor jezelf om te beginnen, zachtheid voor jezelf. Nu, wanneer ik een uitdagende situatie tegenkom kies ik altijd voor liefde. Soms zijn de moeilijkste en de juiste dingen hetzelfde.

Tijdens de Yin lessen (met een knipoog naar Yang) wil ik je uitnodigen om in een liefdevolle en veilige omgeving op een zachte manier je eigen natuurlijke grens op te zoeken. Misschien herken je wel de dagen die je bijna in zijn geheel zittend hebt doorgebracht, waarbij de voorzijde van je lichaam steeds sterker wordt en je lichaamshouding heel langzaam en bijna onzichtbaar verandert. Ook nodigt de hedendaagse technologie je uit om regelmatig je mobiele telefoon te pakken wat een direct gevolg voor je polsen heeft. Yin yoga geeft je letterlijk en figuurlijk ruimte. Door de spieren te ontspannen brengen we op een zachte manier rek en druk op het bindweefsel waardoor er ruimte ontstaat in de gewrichten. Daarnaast is Yin een meditatieve benadering van yoga en ontwikkelt het het bewustzijn van de innerlijke stilte. Het vinden van vrede, stilte en innerlijke rust samen met liefdevolle vriendelijkheid, begint bij jezelf.” mowe69@hotmail.com

Ingrid van Slooten

“De nadruk in mijn lessen ligt op Saswitha Yoga, een vorm van Hatha Yoga die uitgaat van de eenheid van lichaam en bewustzijn, waarbij adem de verbinding vormt. Kenmerkend voor Saswitha Yoga is de manier waarop je je adem gebruikt, namelijk als middel om die verbinding in jezelf te ervaren. Door het uitvoeren van yoga houdingen en daarbij bewust te ademen kom je in je lijf en krijg je rust in je hoofd.

Mijn lessen bevatten een evenwichtige verdeling tussen staande, zittende en liggende houdingen. De klassieke yoga asana’s (houdingen) voer je in eerste instantie dynamisch uit en zijn bedoeld als voorbereiding op de statische houding. Waarbij je adem de dragende kracht is in elke beweging. Door je te concentreren op je adem ontstaat er een meditatieve aandacht die leidt tot verstilling en bewustwording van jezelf.

Alle bewegingsmogelijkheden van de wervelkolom en gewrichten zullen gedurende de week aan bod komen. Waarbij we in elke oefening zoeken naar de balans tussen ontspanning en kracht. De oefeningen variëren van subtiel tot uitdagend en kunnen aangepast worden aan ieders wensen en mogelijkheden. Naast Saswitha Yoga zal ik ook elementen uit Sivananda Yoga en Yin Yoga in mijn lessen gebruiken.

Heb je behoefte aan rust in het drukke leven van alledag? Dan weet ik zeker dat je tijdens deze vakantie aan het goede adres bent!”
info@ingyoga.nl

Esther van den Bos

"Wil je energie door je lichaam laten stromen en je hoofd leeg maken waardoor je meer rust ervaart? Dan ben je van harte welkom tijdens een van mijn yogaweken in de meivakantie. We gaan een week beleven die er voor zorgt dat je er weer fris tegenaan kunt. Lekker opladen. Het is gezond om eens los te komen van wat je in het dagelijks leven doet, door op een rustige manier je lichaam aan de gang te zetten en je geest te kalmeren. Na elke les krijg je een heerlijke eindontspanning zodat je voldaan bij de lunch kunt aanschuiven.

Mijn naam is Esther en wat ik je bied is een afwisseling tussen een actieve en een rustige yogavorm. Balans is het toverwoord. Mijn yogalessen kenmerken zich door een oprechte interesse in en aandacht voor jou.

Ieder lichaam is anders en heeft daardoor verschillende mogelijkheden. Hier houd ik rekening mee tijdens de lessen. Samen plezier maken, af en toe wat gezonde uitdaging en de lessen samen eindigen met een tevreden gevoel: laten we er voor gaan!

Ik ben benieuwd wie je bent en ontmoet je graag op het landgoed van LaContessa."
Warme groet, Esther
esthervandenbos2@gmail.com

Trudy Paus

"Ik ben Trudy Paus van Yogazin Amersfoort en geef Saswitha yogales. Saswitha yoga is een vorm van Hatha yoga die uit gaat van de eenheid van lichaam en bewustzijn waarbij de adem de verbinding vormt. Het mooie van deze vorm van yoga is dat je door deze verbinding meer in contact met jezelf komt. Zo kun je ontdekken wat er in je leeft, hoe je kunt ontspannen en een weldadige rust ervaren.

Ik ben door het beoefenen van yoga en meditatie me meer bewust geworden van mijn lichaam, geest en adem. In het aandachtig aanwezig zijn bij mijzelf ervaar ik momenten 'van heel' worden. Deze ervaringen inspireren mij en dat wil ik graag met jou delen.

De les heeft een opbouw van rustig naar meer inzet met ruimte voor navoelen en ontspanning. De houdingen doen we staand, zittend en liggend. De adem is de dragende kracht in de dynamische en statische houdingen. In de houdingen zoek je naar de juiste balans tussen inspanning en ontspanning. We ronden elke les altijd af met een lange ontspanning. Ik zie er naar uit je te ontmoeten in mijn yogalessen in Italië.” trudypaus@gmail.com

Iris van Opstal

"Vanaf m’n allereerste voorzichtige schreden in een piepklein yogastudiootje, alweer meer dan tien jaar terug, ben ik verliefd geraakt op yoga. Nieuwsgierig maar ook met een gezonde dosis Hollandse nuchterheid volgde ik m’n eerste yoga les en – tot m’n eigen verbazing – ik was meteen verkocht. Na die eerste yoga les liep ik met een grote glimlach weer naar buiten. Ik voelde me heerlijk, ook al had ik toen nog geen idee hoe dat kwam...

Het was een kwestie van tijd totdat ik de stoute schoenen aantrok en m’n eerste yoga docenten- opleiding volgde in vinyasa (flow) yoga. Die werd al snel gevolgd door een training yin yoga, een training yoga therapie en een variëteit aan andere workshops en masterclasses.

Elke dag ervaar ik de kracht en balans die yoga in mijn leven heeft gebracht en blijft brengen. Ik vind het een voorrecht om dat ook aan andere mensen door te geven. Tegenwoordig vind je me vrijwel dagelijks als docent in verschillende yogastudio’s in Amsterdam en Haarlem voor yin, vinyasa en hot power yoga.

De yoga die ik geef laat zich het beste omschrijven als een rustige flow, waarin beweging en ademhaling als vanzelf met elkaar verbonden worden. Na een korte meditatie en lichte warming up, bewegen we rustig door een zorgvuldig opgebouwde serie houdingen die vloeiend in elkaar overgaan. Met soms wat meer aandacht voor kracht en fun, en soms wat meer aandacht voor flexibiliteit en ontspanning. De ademhaling is daarin de bron van alles, het anker dat ontspanning en inspanning met elkaar verenigt, yin en yang. Kijk je uit naar een heerlijk ontspannende vakantie, waarin je jezelf af en toe verrast over je eigen kunnen, op zijn tijd lekker om jezelf kunt lachen en tegelijkertijd tot rust kunt komen, dan hoop ik je te zien op het prachtige landgoed van LaContessa!" iris8670@xs4all.nl

Elizabeth Kerrebijn

“Sinds de allereerste yogales is mijn leven aardig veranderd. Het smaakte naar meer. In Amsterdam volgde ik naast mijn fulltime marketing job een yoga docentenopleiding. Na een jaar heb ik mijn baan opgezegd en vertrok ik naar de Himalyas in India waar de yoga vandaan komt. Ik ronde nog twee opleidingen af en begon daar in de prachtige Himalyas met lesgeven. De meeste van ons leven een leven dat vol zit met (eigen) verwachtingen, soms onbewuste angsten en gewoontes in gedrag, lichaam en manier van uiten. Onze kracht en vrijheid ligt in het ontdoen van deze gewoontes zodat wij vol potentieel en creativiteit met meer gemak ons dagelijks leven kunnen leiden.

Graag deel ik mijn passie met jullie met als doel je te laten thuiskomen bij jezelf. Ontspannen in de inspanning. Verwacht in mijn lessen veel focus op ademhaling en alignment. Mijn lessen zijn uitdagend maar ik nodig je van harte uit iedere keer weer te ontspannen in de inspanning. Mijn lessen zullen beginnen met veel aandacht voor ademhalings- oefeningen waardoor je direct uit je hoofd bent. Gevolgd door een mediatie en stretches waarna de les zal overvloeien in op elkaar volgende houdingen (vinyasa flow) waarbij de spieren sterker worden gemaakt. We bewegen op de adem van houding naar houding.

Nadat de Yang vorm van yoga aan bod is geweest zal de les overvloeien in het meer zachte Yin gedeelte van de les, waarbij de focus zal liggen op het ontspannen van de spieren. Mijn ervaring is dat dat nog beter lukt nadat je deze spieren eerst intensief gebruikt hebt. Ik heb ruim 1100 uren aan teacher trainingen achter de rug en ben een geregistreerd docent bij de Yoga alliance. Ieder jaar reis ik naar India om intensief met mijn teachers yoga en ayurveda te bestuderen. In Amsterdam heb ik een collega-docent met wie ik dagelijks train voordat ik vertrek naar een van de studio’s waar ik les geef. Ik ben gewend les te geven aan beginners en aan gevorderden yogi’s. Ik zal daarom in de lessen altijd opties geven waardoor iedereen kan meedoen en er voor ieder de gewenste uitdaging in zit. Als je specifieke wensen, vragen of zorgen hebt mag je mij altijd even een berichtje sturen. Ik ontmoet je graag in Italië!” e.kerrebijn@gmail.com

Karin Schmidt

"Tijdens mijn lessen laat ik je kennis maken met twee yogastijlen die elkaar complementeren: Yin en Yang. Yogalessen, waar inspanning en ontspanning elkaar afwisselen.

In het Yin deel van de les gaat het vooral om het loslaten van de spierspanning en om het dieper gelegen bindweefsel te stimuleren. Dit heeft o.a. een positief effect op de gewrichten. De passieve Yin houdingen (asana’s) worden voor enkele minuten aangehouden, wat tevens kan zorgen voor een mentale uitdaging.  

Bij de actieve Yang houdingen werken we er juist aan om het lichaam sterker en soepeler te maken.

Bewustzijn en de ademhaling zijn de belangrijkste aspecten bij een yogales, niet het zo ver mogelijk in een houding kunnen komen. Mijn lessen zijn down-to-earth en ik geef vaak intuitief les: kijken wat er op het moment (nodig) is, waardoor iedere les weer anders is. We sluiten de les wel altijd af met een heerlijke eindontspanning.

Doordat ik verschillende opties geef om de asana’s uit te voeren, zijn de lessen geschikt voor mensen met en zonder yoga-ervaring. Graag deel ik mijn kennis van yoga en de yogafilosofie met je tijdens je yogavakantie in Italië! Namasté, Karin" karin.schmidt@gmail.com

Marie-Anne Brands

"Na jaren allerlei vormen van yoga te hebben beoefend ontdekte ik zo’n 3 jaar geleden yin yoga. Het was als een warm bad na een drukke dag. Omdat ik er veel meer van wilde weten volgde ik in de zomer van 2016 een Yin Yoga docentenopleiding en ontdekte ik het lesgeven!

Yin yoga is een voor iedereen heel toegankelijke yogavorm. Je vindt in ieder houding jouw manier. Het gaat niet om uitlijning, niet om het perfecte plaatje, maar om het voelen van je lijf. In mijn lessen nodig ik je uit stil te worden en jouw grens tussen gemak en ongemak op te zoeken. Hier ontstaat ruimte om jezelf te horen. Mediatie in beweging. En dat in combinatie met de prachtige yoga shala in de Italiaanse bergen bij LaContessa belooft veel goeds. Ik hoop je daar te ontmoeten!" mrhbrands@gmail.com.